Kur paēst Latgalē? Maltītes līdzņemšanai, ko ceļotājiem piedāvā vietējie ēdinātāji

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Raksta turpinājums
1 / 12
Nākamais
Foto: Shutterstock/Publicitātes foto/TVNET kolāža

Gads pandēmijas režīmā ir devis arī savu labumu, tālu ceļojumu vietā mums ļaujot labāk iepazīt Latvijas skaistākos stūrīšus. Diemžēl līdz ar to ir aktualizējusies arī kāda problēma – daudzas ēstuves ir slēgtas un ceļotājiem ir grūti atrast vietu, kur tikt pie siltas maltītes līdzņemšanai, lai nebūtu jāpārtiek tikai no benzīntanku vienmuļā piedāvājuma. Kaut gan kafejnīcas nav iespējams apmeklēt klātienē, tomēr, izpētot situāciju nozarē, noskaidrojām, ka daudzviet Latvijā ir iespējams maltīti pasūtīt līdzņemšanai, tādējādi atbalstot arī vietējos uzņēmējus.

Sadarbībā ar Latgales Tūrisma asociāciju šoreiz stāstīsim par interesantākajiem un garšīgākajiem piedāvājumiem, ko ceļotājiem piedāvā Latgales ēdinātāji, nākamajos rakstos turpinot apzināt citos Latvijas novados aktuālo.

“Protams, visvieglāk pielāgoties bija ātrās ēdināšanas vietām (picērijas, kebabnīcas). Tās teju visas turpina darboties, jo arī pirms tam bija radušas piedāvāt ēdienu līdzņemšanai. Ir liels prieks par kafejnīcām un restorāniem, kas ir spējuši pārprofilēties un turpina piedāvāt siltās pusdienas gan vietējiem, gan Latgales viesiem,” situāciju nozarē īsumā raksturo Latgales Tūrisma asociācijas speciāliste Laura Spundere. Lūk, ēstuves Latgales lielākajās pilsētās un novados, kur iespējams pasūtīt maltīti līdzņemšanai.

BALVI

DAGDA

DAUGAVPILS

DAUGAVPILS NOVADS

KĀRSAVA

KRĀSLAVA

LUDZA

PREIĻI

RĒZEKNE

VIĻĀNI

ZILUPE

Raksta turpinājums
1 / 12
Nākamais
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu