Treknais biezpiens pret vājpiena: vai kāds ir labāks par otru?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Sunvic/Shutterstock.com

Biezpiena piedāvājums veikalu plauktos ir plašs - atšķiras ne tikai ražotāji, bet iespējams arī iegādāties ar dažādām garšām un atšķirīgu tauku saturu - 0,5%, 5% un 9%. Vai kāds ir veselīgāks par citu? 

Uztura speciālists Mg.sc.sal. Ansis Zauers  raidījumam "Pārtikas revidents" skaidro, ka biezpiens kā produkts ir veselīgs, un

pievienotais tauku daudzums ir faktors, kas veselam cilvēkam nav tik būtisks.

“Tas varētu būt aktuāls cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar tauku sagremošanu, kuriem aizkuņģa dziedzeris neizdala fermentus, kas no žults emulģē taukus,” akcentē speciālists.

Viņš uzskata, ka biezpiens ir tāda kā Latvijas lielā dāvana, un ir jāpriecājas, ka mums šāds produkts ir pieejams. Tā pamatā ir olbaltumvielas, kas ir īpaši vērtīgas senioriem, jo viņiem pilnvērtīgu olbaltumvielu ikdienas uzturā pietrūkst.

“Mēs pārsvarā ēdam biezpienu ar krējumu, un krējums ir tieši tie tauki, ko pievienojam, tā ka 5% vai vairāk tauku procentu tieši biezpienā nav pat svarīgi. Ja pievieno klāt vēl ķimenes, sanāk ideāla maltīte,” stāsta Ansis Zauers.

Uztura speciālists arī uzsver, ka ne jau biezpiens būs tas, kas padarīs mūs apaļīgākus. Tie būs vienkāršie cukuri kombinācijā ar taukiem, līdz ar to droši var ēst arī biezpienu ar 9% tauku saturu, taču, domājot par veselīgumu, to labāk papildināt ar zaļumiem, nevis pāris karotēm salda ievārījuma.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu