Ekostils, minimālisms un personība: svaigākās tendences virtuves interjerā (2)

Foto: Publicitātes foto
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Plānojot jaunu virtuves iekārtojumu vai atsvaidzinot veco, daži risinājumi var atspoguļot mūsdienu tendences ne vien komfortā un funkcionalitātē, bet arī vizuālajā tēlā. Kas šobrīd ir aktuāls un kam jāpievērš uzmanība, lai jaunā virtuve tik drīz neizietu no modes? Galvenās tendences ir trīs: minimālisms, ekoloģiskais stils un personīgā stila atspoguļošana.

IKEA interjera dizaina nodaļas vadītājs Dariuss Rimkus saka, ka patiesi mūsdienīgs risinājums ir atjautīgs – tajā savijas funkcionālais un estētiskais, vienkārši materiāli un klasiskas krāsas, un, protams, moderno tehnoloģiju sasniegumi.

Minimālisms: detaļu pārbagātība piekāpjas funkcionalitātei

Nākamajā, 2022. gadā būs aktuāla atteikšanās no nevajadzīgām detaļām funkcionalitātes un praktiskuma vārdā.

Virtuves iekārtas fasāde bez redzamiem rokturiem rada atturīgāku, kārtīgāku iespaidu, un virtuves iekārtojums netiek lieki saraibināts.

Par galveno akcentu var kļūt izteiksmīga darba virsma vai dekoratīvi interjera elementi.

Viegluma iespaidu var panākt, atstājot redzamajā zonā pēc iespējas mazāk priekšmetu, izveidojot pārdomātus mantu glabāšanas risinājumus, kas paslēpj retāk izmantotos priekšmetus aiz lakoniskas fasādes.

Foto: Publicitātes foto

Lielās sadzīves tehnikas iekārtas var būt iebūvējamas, bet mazākās, piemēram, maizes krāsniņu vai multikatlu, var ērti paslēpt skapīšos.

Vairāk vietas var iegūt, virs sienas skapīšiem pievienojot papildu plauktu rindu, kur salikt retāk lietotus piederumus, lai atbrīvotu vietu ērti aizsniedzamajās zonās.

Ekoloģiskais stils: neitrālas krāsas un apdare

Ekoloģiskais stils šobrīd ir slavas zenītā. Interjera dizainā dabiskais izpaužas galvenokārt neitrālā krāsu paletē un vienkāršā apdarē, parasti izmantojot vienkrāsainus toņus, piemēram, gaiši zilo vai dabiski zaļo krāsu.

Foto: Publicitātes foto

Lielās plaknes var bagātināt ar košiem akcentiem, piemēram, spilgti dzeltenā vai gatavu ogu tonī. Virtuvē lieliski iederēsies dabiska koka mēbeles un elementi ar izteiksmīgu tekstūru, kā lina aizkari un galdauti, augi, māla puķupodi un trauki, džutas paklāji un citi.

Personīgais stils: kombinē gudri un izveido interjeru kā nevienam

Modernajā virtuves interjerā nav nekādu striktu noteikumu. Minimālisma elementus, tehnoloģijas, dabisko un pat klasiskus objektus var kombinēt tā, lai tie atbilstu mājokļa iemītnieku priekšstatam par mājīgumu un komfortu. Modernā interjerā teicami iederas dabiskie materiāli, piemēram, koks un marmors, kas lieliski izskatās uz darba virsmas.

Foto: Publicitātes foto

Pamazām agrāk ļoti modernās spīdīgās fasādes pamazām nomaina matētas virsmas, kas rada izsmalcinātības iespaidu un paver plašākas iespējas variēt ar dažādām tekstūrām un laukumiem.

Foto: Publicitātes foto

Modē ir niansēti zilie un zaļie toņi, kas harmonē ar koka, betona, stikla un metāla virsmām. Aktuāla izvēle ir arī pelēkās nokrāsas – antracīta tonis, gaiši pelēkais un peļu pelēkais.

Pelēks tonis ir lielisks fons citām krāsām, un pat ierastais baltais kombinācijā ar pelēko kļūst dzidrāks un izteiksmīgāks. Baltais, melnais un misiņa tonis kombinācijā ar kādu pelēkā nokrāsu rada pārlaicīgas elegances auru.

Žanra klasika: melnbaltais

Baltā krāsa ir modē vienmēr – tā rada gaišuma un noturības iespaidu. Balta virtuve izskatās gaismas pielieta un tīra, tai ir savs raksturs pat bez daudzām dekorācijām.

Foto: Publicitātes foto

Balta virtuves sala kombinācijā ar tāda paša toņa sienām vai elementiem siltos toņos vienmēr izskatās aktuāli.

Melnās krāsas priekšrocība virtuvē ir tās spēja radīt monolītu, mierpilnu iespaidu.

Melnais izceļ mēbeļu aprises, rada grafiskus kontrastus un dziļuma iespaidu. Tas labi sader ar pulētām betona grīdām, koku, porcelānu un metālu. 

Foto: Publicitātes foto

Jāpatur prātā, ka melnas mēbeles rada kompaktāku iespaidu nekā baltas. Ja telpa ir neliela, melnām mēbelēm labāk būt matētām, jo spīdīgās virsmas var vizuāli samazināt telpu.

Foto: Publicitātes foto

Melno un balto toņu kombinācija ir virtuves klasika, tikai mūsdienu interjeros ir vērojama tendence mīkstināt kontrastu, pievienojot pelēkos un pasteļtoņus. Jāņem vērā, ka nespodri, matēti toņi var padarīt telpu tumšāku, tāpēc būs piemērotāki atvērtā plānojuma virtuvēm.

Neatkarīgi no tā, vai vēl tikai plāno savu virtuvi, vai vēlies uzlabot esošo, noderīgs palīgs var būt IKEA bezmaksas tiešsaistes plānotājs. Tajā iespējams izvēlēties un pārbaudīt dažādus risinājumus, aprēķināt nepieciešamo budžetu un salīdzināt dažādus variantus virtuāli, pat neatstājot savu mājokli. 

Raksts tapis sadarbībā ar IKEA.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu