Olas var pagatavot arī citādāk: rīta olu mākonīši

FOTO: Hihitetlin/Shutterstock.com

Cepta no vienas puses jeb vēršacs, cepta no abām pusēm, omletē, kultenī vai vārīta - šie ir populārākie veidi, kā no rītiem tiek gatavotas olas, bet nebūt ne vienīgie!

Šis olu gatavošanas veids ir iekarojis interneta vietni Instagram. Neskaitāmi daudz cilvēku dalās ar saviem "Mākoņolu" foto un video.

Pagatavošana ir laikietilpīgāka nekā vienkāršai olu cepšanai, bet rezultāta vizuālais skats vien jau uzlabos rītu.

Tev būs nepieciešamas olas, sāls, pipari.

Kas jādara?

  1. Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem.
  2. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo līdz gaisīgām, biezām putām.
  3. Atkarībā no tā, cik olas izmantoji, tik saliec arī mākonīšus uz cepamā papīra, katra vidū izveidojot nelielu iedobīti. Liek krāsnī uz aptuveni 5-6 minūtēm vai līdz olbaltumu virskārtiņa pavisam nedaudz apbrūnē.
  4. Tad katra mākonīša vidū ieliek atdalītos olu dzeltenumus un liek atpakaļ krāsnī uz vēl 3-4 minūtēm. 
  5. Ņem ārā no krāsns, uzber sāli, piparus vai kādu citu sev tīkamu garšvielu un ēd nost!

Lai izdodas un labi garšo! 

Gatavošanu soli pa solim skaties video:

Uz augšu
Back