Kā caurduris var pasargāt no šmuces virtuvē? (2)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pelin Ertan/Shutterstock.com

Caurduris ir ļoti praktiska un nepieciešama lieta virtuvē - izsijāt miltus, nokāst smalkākus makaronus, pat tvaicēt dārzeņus - tieši tik universāls ir šis vienkāršā izskata rīks. Bet tas nav viss!

Caurduri mēdz būt dažādi: no plastmasas un metāla. Lai izmēģinātu šo kārtības uzturēšanas metodi virtuvē, tev būs nepieciešams metāla caurduris, vēlams, lai tas būtu smalkā sietiņa, nevis ar lielajiem caurumiem.

Kā tas var palīdzēt saglabāt tīru virtuvi?

Kad ēdiens tiek vārīts, sautēts vai tvaicēts, problēmu nav, ļoti bieži šo procesu laikā trauki tiek noslēgti ar vāku. Kad nonākam līdz cepšanai, stāsts ir citāds - mērces sanācis pannā vairāk nekā bija plānots, burbuļojot tā šļakstās uz visām pusēm. Tāpat arī ar eļļu, īpaši tad, ja tiek cepts kāds treknāks gaļas gabaliņš. 

Te nu ir tas brīdis, kad talkā nāk caurduris. Jau minējām, ka jāizvēlas metāla, un otrs nosacījums - jāpielāgo izmērs tam, kādā traukā gatavo ēdienu, lai vari to uzlikt uz pannas vai katla līdzīgi kā vāku.  Taisnība - caurumi tomēr ir un ne viss tiks aizturēts, tomēr liela daļa gan.

Kāpēc caurduri, nevis vāku?

Atbilde ir vienkārša - ja tu kaut ko cep, tu vēlies, lai tas ir cepts, nevis sautēts. Uzliekot pannai vāku, mainās termiskās apstrādes procesa norise un rezultāts var neizdoties tāds, kā biji plānojis. 

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu