Liktenīgas kļūdas virtuvē, kas sabojā pat vienkāršākos ēdienus (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: blandinejoannic/Pexels.com

Labākais veids, kā izvairīties no nevajadzīgām neveiksmēm virtuvē, - apzināties tipiskākās kļūdas un tās nepieļaut.

Gatavojot biezeni, izmanto aukstu sviestu un pienu

Silts piens un sviests istabas temperatūrā ir labākā izvēle. Kādēļ? Ja karstiem kartupeļiem pievienosi aukstas sastāvdaļas, tie strauji atdzisīs un uzsūks sevī nevajadzīgi daudz šķidruma.

Produktu pagatavošanas ilguma neievērošana

Skaidrs, ka brokolis būs ātrāk gatavs nekā burkāns un kabacis ātrāk nekā gaļa, - neliec visu pannā vienlaikus. Daži produkti karstumā sulojas, tad citi nevar cepties, bet sāk sautēties un, iespējams, pārņem garšu, kas nemaz nav vajadzīgs. Ja process ilgāks, tad daļa dārzeņu pat izšķīst un pārvēršas putrā, kas neraisa ēstgribu.

Vistas vārīšana uz lielas uguns

Zināms, ka vistas gaļas pagatavošana aizņem maz laika, īpaši, ja salīdzina ar citiem gaļas veidiem. Kā nereti notiek? Vistu ieliek ūdenī novēloti un tad to vāra uz ārkārtīgi lielas liesmas, cerot, ka ātri būs gatava un garda, bet kāds ir rezultāts? Sīksts un gumijots. 

Lai vistas gaļa pēc vārīšanas būtu baudāma, tā jāvāra aptuveni 85 grādos, līdz gatava. Tieši tad tā izdosies kā iecerēts.

Zivs uz aukstas pannas

Kas var būt sliktāks par skaistu filejas gabalu, kurš tiek nevienmērīgi izcepts, vai vēl sliktāk - izjūk un pārvēršas putrā... Kāpēc tā notiek? Viens no galvenajiem iemesliem ir auksta panna. 

Pacietība ir zelta vērtē: sakarsē pannu ar taukvielām un tikai tad liec zivs gabaliņus, lai nodrošinātos, ka zivtiņa cepas vienmērīgi.

Sēņu mazgāšana

Esi kādreiz aizdomājies, kāpēc restorānos sēnes bieži garšo daudz labāk nekā tās, ko pagatavo tu? Tam varētu būt pavisam vienkāršs iemesls: sēnes ir kā sūklīši un uzsūc sevī milzīgu ūdens daudzumu, kas var pārsniegt pat pašas sēnes svaru. Liekot tās uz pannas, ūdens izdalās un līdz ar to visa labā garša, kā arī tiek bojāta tekstūra.

Ja šķiet, ka sēnes ir smilšainas, labāk tās apslaucīt ar mitru dvieli, lai izvairītos no sūkļa efekta.

Pārāk daudz siera picai

Pastāv mānīgs apgalvojums, ka siera uz picas nevar būt pārāk daudz. Var! Karstumā no siera izdalās mitrums. Ja siera pārāk daudz, tas liegs kārtīgi izcepties mīklai, tā būs slapja, juks ārā un nebūs garšīga. 

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu