Kad virtuvē neiet kā plānots: 7 padomi, kā atrisināt nevēlamas situācijas (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Anastasia_Panait/Shutterstock.com

Reizi pa reizei virtuvē mēdz noiet greizi: ēdieni tiek pārsālīti, kaut kas piedeg, kāds produkts neatbilst cerētajam. Nevajag mest plinti krūmos, iespējams, visu vēl var labot. 

Ja virtuvē noticis misēklis, nesteidzies visu izmest, varbūt ir veidi, kā labot notikušo.

Pārāk daudz sāls

Ja esi pārsālījis zupu, ir vairāki varianti, kurus izmēģināt: ievietot zupā nomizotu veselu kartupeli - daļu sāls tas uzsūks. Vēl noteikti vari atšķaidīt zupu ar nesālītu buljonu vai pat ūdeni, ja jūti, ka garša ir pietiekami koncentrēta. Izlīdzēt var arī šķipsna cukura un kāda lāse skābuma no etiķa vai citrona sulas.

Ja, cepot gaļu, iebiris par daudz sāls, talkā nāks krējums vai dārzeņi. Jā, iecerētais ēdiens jāpārveido, bet, papildinot to ar krējumu, kokosriekstu pienu vai dārzeņiem, iegūsi balansu un sāļums mazināsies.

Arī gatavojot dārzeņus, gadās misēkļi ar sāli. Tomāti, kabači, baklažāni un paprika lieliski glābs situāciju, protams, jāizvērtē, vai katrā receptē šie dārzeņi būs iederīgi. 

Vistas gaļa vēl jēla

Cepi pannā vistu, bet tev nav gaļas termometra, lai pārbaudītu, vai tā gatava. Veici testa iegriezumu un, ups, viducis vēl sārts. Ko iesākt?

Jā, jāturpina gatavot, bet kā? Iegriežot gaļas gabalā, no tā izdalās sulas un, turpinot termisko apstrādi, tas kļūs sīksts.

Foto: Ambiento/Shutterstock.com

Gabaliņus, kuros veici testa griezienu, liec uz pannas ar iegriezuma vietu uz leju, lai karstums ātri izdara savu darbu un gaļa saglabājas sulīga. Bet uzmanīgi - nepārcep!

Salātlapas aizmirstas un nu ir apvītušas

Ledusauksts ūdens var izdarīt brīnumus, ja vien nav jau par vēlu. 

Uz aptuveni 20 minūtēm iemērc zaļumus auksta ūdens bļodā, tad rūpīgi nosusini un izmanto tā, kā bija iecerēts. 

Mērcēšanas laiks var būt atšķirīgs atkarībā no tā, cik savītušas bija lapas, bet, taisnību sakot, ne vienmēr izdodas tās glābt.

Pārāk skābs

Ēdienu skābu padara dažādi produkti, piemēram, tomāti, etiķis, vīns. Ja nogaršoji mērci un mute sarāvās čokurā, nesteidzies izliet. Skābu glābj salds - dažas šķipsniņas cukura, karote medus, krējums vai karamelizēti sīpoli - ir vērts izmēģināt. 

Rūgts? Tas nekam neder!

Dažas garšvielas, ja tās nav kvalitatīvas vai tiek pievienotas pārāk lielā apjomā, mēdz ēdienam piešķirt nepatīkamu rūgtumu. Tā gana vienkārši gadās ar kurkumu (lai arī tā ir izcila garšviela, daudz ir par daudz!). Tauki (krējums, sviests, kokosriekstu piens) un saldums (cukurs, medus, stēvija) palīdzēs iegūt garšu balansu.

Tik ass, ka deg mute

Šis nav noslēpums, bet daudzi aizmirst - ja apēsts  kas ass, jāuzdzer piens, ja pagatavots kas ass, jāatrod atbilstošs piena produkts, kas piestāv receptei, un jāizmanto. 

Foto: SharkPaeCNX/Shutterstock.com

Ja pagatavotajā ēdienā galīgi nav vietas nevienam piena produktam, izlīdzies ar dārzeņiem vai šķipsnu cukura un kādu lāsi skābuma.

Pārvārīti makaroni

Skarbi. Bet nevajag mest ārā. Noskalo tos aukstā ūdenī un tad apcep sakarsētā pannā ar nelielu daudzumu taukvielu - tekstūra kļūs baudāmāka.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu