Pavadi brīvdienas dabā ar garšu: uz uguns cepta pīle ar dārzeņiem

Esam svētku priekšvakarā, un mūs sagaida virkne brīvdienu, kuras ģimenes lokā varam padarīt ļoti īpašas. Izmantosim laiku, lai dotos arī pie dabas un elpotu pilnu krūti svaiga gaisa. Arī uz uguns gatavota maltīte būs tieši laikā!

Svaigs gaiss, meža smarža un... izcili pagatavota pīle ar dārzeņiem, kas silda ne vien ķermeni, bet arī sirdi. 

Šis ir laiks, kad novērtēt kopā būšanu ar pašiem tuvākajiem, spēju baudīt dabu un brīvdienas. 

Paldies Nikolajam Starcevam par recepti un iedvesmu doties dabā!

Sastāvdaļas

  • 3 kg pīles
  • 3 kg kartupeļu
  • 3  paprikas
  • 4 sīpoli 
  • 0,5 l saulespuķu eļļas
  • Sāls
  • Pipari
  • Ķiploki 
  • 2 čili pipari
  • 300 g skābā krējuma 
  • Zaļumi

Gatavošanas gaita: Katlā/dziļā pannā lej eļļu, uzsilda. Sagriež pīli gabalos, 10 minūtes cep eļļā. Izņem apceptos pīles gabalus. No katla izlej 300 ml eļļas. Liek iekšā kartupeļus, maisot apcep 2-3 minūtes. Tad virsū liek apceptos pīles gabalus, lielos gabalos sagrieztus sīpolus, papriku un arī čili piparu, papildina ar sāli un pipariem un pārlej ar skābo krējumu.  Sautē zem vāka uz vidējas uguns stundu.

Kad pagājis šis laiks, sagriež zaļumus, samaisa ar ķiplokiem un pievieno katlā. Visu kopā karsē vēl 10 minūtes. Un tad - laiks baudīt!

Atceries: nepiesārņo dabu un ievēro ugunsdrošību!

Lai miera un veselības pilns svētku laiks!

Uz augšu
Back