Buberts, peldošās salas, debesmanna - kāpēc bērniem ir sveša saldo ēdienu klasika?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Buberts
Buberts Foto: Receptes.lv/Virtuve diviem

Vai atceries, ar kādu prieku gaidīji, kad mamma vai vecmāmiņa teiks, ka šodien gatavos bubertu vai gaisīgās peldošās salas? Mūsdienās bērniem šie klasiskie deserti nav zināmi, atklāj raidījumā "4. studija".

Iemesls, kāpēc desertus, kurus mēs gardu muti baudījām bērnībā, tagad bērni nezina, ir pavisam vienkāršs - mājās tos negatavo. Saldos našķus izvēlas iegādāties veikalā un priekšroku nedod līdzīgiem desertiem, bet gan kam vienkāršākam, ātrāk notiesājamam, piemēram, biezpiena sieriņiem, jogurtiem, novērojuši Preiļu 1. pamatskolas pedagogi. 

«Īstās latvju saimnieces» uzvarētāja Brigita Puriņa norāda, ka savā ziņā gan pieaugušie, gan bērni ir pielāgojušies tam dzīves modelim kāds ir mūsdienās, un tas atšķiras no agrākā:

«Ir citas garšas, ir milzīgi liels visādu citādu našķu piedāvājums, teiksim, mūsu laikā, ja gribējās panašķēties, tad vajadzēja izdomāt, ko pašam pagatavot. Tagad var ieiet veikalā, un pilni plaukti ar visādiem našķiem.»

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu