Trīs pārtikas produktu uzglabāšanas kļūdas, kurām jāpieliek punkts

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Vladeep/Shutterstock.com

Pārtikas produktu izmešana ir izšķērdība. Tas nereti notiek tāpēc, ka iegādāts vairāk, nekā var apēst, vai arī produkti nav pareizi uzglabāti un ātri sabojājas. Lūk, daži padomi, kas noderēs, lai pagarinātu dažu produktu lietošanas laiku.

Sieru un dažādu gaļas izstrādājumu uzglabāšana plastmasas iepakojumā

Pērkot gaļas izstrādājumus, ieteicams tos neievīstīt plastmasas maisiņos vai plēvēs, jo mitrumā vien dažu dienu laikā sāks vairoties nevēlamās baktērijas, skaidro portāls "Novate". Šo procesu ļoti viegli var arī sajust - gan gaļas gabali, gan desas kļūst glumas, lipīgas, un parādās nepatīkams aromāts. Labākā izvēle - ietīt sviestpapīrā, pat papīra dvielis būs labāks nekā plastmasas maisiņš. 

Ja runa ir par sieru, tad zinām, ka lielākā daļa ir sasvērti un cītīgi ievīstīti pārtikas plēvē. Kad dažas šķēles nogrieztas, uzmetam to pasu plēvi atpakaļ virsū, un pēc dažām dienām siers apaug ar baltu pūciņu un vēlāk jau kārtīgu zaļu pelējumu. Tātad nederīgs un ir jāizmet. Lai no tā izvairītos, līdzīgi kā ar desu, vislabāk uzreiz pēc iegādes tos ietīt papīrā vai folijā (bet ne pārāk cieši ievīstīt).

Zaļumu uzglabāšana ledusskapja dārzeņu atvilktnē

Vai esi ievērojis, kā zaļumus mēdz uzglabāt tirgū? Kā ziedus - ar kātiņiem ūdenī. Un tas netiek darīts velti. Tomēr, kad paši esam iepirkušies, saišķīši ir ielikti plastmasas maisiņos, ļoti bieži cieši savīstīti, un tad mēs tos ieliekam ledusskapī - dārzeņiem paredzētajā atvilktnē. Rezultātā ātri vien skaistās dilles savīst, kondensāta dēļ sāk arī pelēt. 

Labākais risinājums: ielikt zaļumus ūdenī kā ziedus, pārsegt tos ar maisiņu un turēt ledusskapī. Bet atceries - ūdeni vajag arī nomainīt. Šādi uzglabāti zaļumi būs svaigi, kā tikko no dobes, pat nedēļu ilgi!

Dzērvenes tikai ar cukuru? Nē!

Svaigas dzērvenes ir īsta vitamīnu bumba, kas ir ļoti noderīga gada aukstajos mēnešos. Ir mānīgi uzskatīt, ka tikai sajauktas ar cukuru tās var uzglabāt. Dzērvenes izcili glabājas, gan aplietas ar ūdeni, gan vienkārši iebērtas sausā traukā, hermētiski noslēgtas un turētas vēsumā. Tās būs kā tikko lasītas visu ziemu!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu