Video ⟩ Virtuvē pie Mazā Šefiņa: ko gatavoja Gundega Skudriņa?

Gundega Skudriņa

FOTO: ReTV

Svētku nedēļā Mazais Šefiņš ciemos aicināja kolorīto un radošo personību Gundegu Skudriņu. Patriotiskās noskaņās virtuvē tapa kas ļoti, ļoti iecienīts. Kas tas bija un kā viņiem veicās?

Mazā Šefiņa virtuvē arī ienācis svinīgs noskaņojums un valsts svētkiem par godu kopā ar Gundegu Skudriņu tika pagatavots iecienītais "Skudru pūznis", bet uzkodās "Ātrie salāti".

Gatavošanu abi censoņi iesāka ar saldo ēdienu, jo tam jāļauj kādu brīdi atpūsties saldētavā vai ledusskapī. Lai pagatavotu "Skudru pūzni", nepieciešami cepumi, kondensētais piens, sviests, dzērvenes un pūdercukurs.

Kā aizritēja gatavošanas process, skaties video:

Nākamie tapa "Ātrie salāti" - rasola vienkāršotā versija, ko pagatavot būs pa spēkam ikvienam. Sarežģītākais un ilgākais šo salātu gatavošanas procesā - izvārīt kartupeļus.

Šie divi ēdieni noteikti cieņā ir daudzās mājās. Smelies iedvesmu un 18.novembrī arī klāj galdu, un cel uz tā sev iecienītus ēdienus. Kopā vēlēsim - daudz laimes, Latvija!

Nākamo epizodi skaties šo svētdien, 22. novembrī, ReTv plkst. 9.30.

Uz augšu
Back