Latvieti pilnīgi noteikti var saukt par ļoti praktisku saimnieku. Arī virtuvē to aizmirst nevajadzētu. Ja tavos plauktos vēl nav gaļas āmura, to vajadzētu iegādāties, jā, arī tad, ja gaļu uzturā nelieto, jo tas tāpat būs noderīgs.
Kāpēc virtuvē jābūt gaļas āmuram pat tad, ja neēd gaļu? (2)
Protams, gaļas āmura nosaukums jau vien ziņo, kam tas paredzēts, - reti kura karbonāde top bez šā rīka blieziena. Tomēr, lai arī vizuāli neizskatās daudzfunkcionāls, nedaudz radošas domāšanas - un ar šo priekšmetu virtuvē varēs paveikt ne vienu vien darbību.
Ko vēl ērti var iesākt ar gaļas āmuru?
Saspiest ķiplokus. Jā, var arī ar nazi, bet drošāk un vieglāk būs ar šo rīku.
Atbrīvot riekstus no čaulas un tos sasmalcināt.
Samīcīt kartupeļus. Protams, tas nebūs tik viegli un parocīgi, bet, ja speciālā rīka nav, šis ļoti noderēs.
Sasmalcināt ledu. Nebūs paciņa jāsit ne pret virtuves virsmu, ne palodzi, ne arī jāmet pret grīdu.
Sadrupināt cepumus, konfektes, ja nav pieejams blenderis. Lai mazāk nekārtības - ieliec produktus aizveramā maisiņā, ietin dvielī. Padauzi ar āmuru, un tad atliks sasmalcinātos produktus tikai izbērt no maisiņa.
Rupjos gabalos saskaldīt šokolādi. Drošāk nekā ar nazi, jo nav riska sagriezties un netiek arī bojāts naža asmens.
Un, protams, ar šo rīku var arī kādu naglu iedzīt, lai gleznu vai pulksteni pie sienas pieliktu.