Kā izvārīt izcilu olu bez čaumalas?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: pexels.com

Olas ir ārkārtīgi iecienīts produkts. Tās izmantojam gan kā dažādu ēdienu sastāvdaļas, gan baudām kā atsevišķu maltīti. Ļoti glītas un gardas ir olas, kas vārītas bez čaumalas. Skaidrojam, kā to izdarīt!

Process nav sarežģīts, tikai nedaudz piņķerīgs. Pastāv divas populārākās metodes, kā to paveikt. 

Izmantojot pirmo metodi, tev būs nepieciešams katliņš, ūdens, olas, nedaudz etiķa, neliela bļodiņa. Sāc ar to, ka uzvāri katliņā ūdeni. Tev jāsagaida, kad ūdens tikko sāk vārīties, un tad jānogriež liesma, jo tam jābūt verdošam, bet ne mutuļojošam. Tad pievieno ūdenim tējkaroti etiķa - tas garšu nebojās, toties palīdzēs olas baltumam sarecēt un neizplūst. Kam vajadzīga bļodiņa? Ja neesi pārliecināts, vai varēsi iesist olu prasmīgi uzreiz katlā bez kādas čaumalas daļas, izmanto bļodiņu un no tās aši ieslidini olu verdošajā ūdenī. 

Foto: Shutterstock

Otrā metode vairāk domāta tiem, kuri ēd arī ar acīm un vēlas, lai olu forma perfekta. Te nebūs nepieciešams etiķis, bet bļodiņai komplektā vajadzēs arī pārtikas plēvi. Sākotnējais process līdzīgs, jāuzvāra ūdens. Kamēr tas notiek, "jāiesaiņo" olas - bļodā vai krūzītē ieklāj lielāku gabalu pārtikas plēves, tajā iesit olu un kārtīgi aiztin ciet, lai netiek ūdens klāt. Ja ir bail, ka šis sainītis kārtīgi neaizvērsies, var izmantot lielāku plēves gabalu un ūdenī mērkt tikai to daļu, kurā ir ola, saiņa "astīti" atstājot ārpusē, uz katla maliņas.

Šos sainīšus liek vārīties, kad gatavi, izceļ, nedaudz padzesē un olu atbrīvo no plēves.

Foto: Shutterstock

Šādas olas, ja vēlies, lai viducis pavisam mīksts, jāvāra 3 minūtes. Lai ola stingrāka un nedaudz sarecējis arī dzeltenums - 5 minūtes. Lai izdodas un labi garšo!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu