Porciju izmēri: trīs padomi, kā nesatraukties par pārēšanos (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock

Ogļhidrāti, olbaltumvielas vai tauki - visiem šiem elementiem ir sava loma cilvēka organismā. Bet svarīga ir ne tikai ēdiena kvalitāte, bet arī apēstais. Šie trīs padomi palīdzēs kontrolēt porcijas lielumu un izvairīties no pārēšanās.

Uztura piramīda ir vienkārša: dārzeņi apakšā, saldumi augšā. Šādu principu ievērošana ļauj saglabāt veselību un skaistas auguma aprises. Bet, lai arī par kādu produktu grupu tiktu runāts, svarīgākais ir ievērot samērību un nepārēsties, skaidro "Postimees".

Tomēr par porciju lielumu tiek runāts pārāk maz. Jo, pat ja tu ēd veselīgu un sabalansētu uzturu, bet ēd nepareizu daudzumu, var būt nepatikšanas. Šādās reizēs arī fiziskās aktivitātes nepalīdz, jo tu vienkārši uzņem krietni vairāk kaloriju, nekā tās sadedzini. 

Izmanto rokas

Plaukstas ir lielisks līdzeklis porciju mērīšanai. Olbaltumvielām jābūt apmēram plaukstas lielumā, dārzeņiem - dūres lielumā. Graudaugi un pākšaugi samērīgā daudzumā ir sauja (vai vēl viena dūre), tauku daudzumu mēra ar īkšķi.

Vienmēr izmanto nelielus traukus

It īpaši, ja runa ir par ēdienu, kas iesaiņots, lai ātri iekostu. Briseles universitātes zinātnieki ir atklājuši, ka cilvēki mēdz ēst apēst visu iepakojuma saturu, neatkarīgi no tā, cik liels tas ir.

Nesteidzies

Lēna ēšana - šī metode patiešām darbojas. Ir nepieciešams laiks, lai smadzenes apstrādātu informāciju, kas nāk no kuņģa, un saprastu, ka esi paēdis un vēl viens gaļas gabals nav jānotiesā un arī deserts var pagaidīt.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu