Vienkāršs jautājums: vai ir veselīgi ēst pelmeņus? (4)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Pelmeņi ir iecienīts ēdiens, īpaši tajās dienās, kad ilgi gatavot nav laika. Tradicionāli tā ir mīkla ar gaļas pildījumu. Vai pelmeņi nenodara kaitējumu organismam, atkarīgs no sastāvdaļu kvalitātes, ražošanas tehnoloģijām un pagatavošanas, skaidro "Postimees".

Kvalitatīvi pelmeņi ir gatavoti no dabīgām sastāvdaļām. Mīkla gatavota no ūdens, olām un miltiem. Kā pildījumu parasti izmanto sasmalcinātu jēra, cūkas vai liellopa gaļu. Ir arī pelmeņi, kas pildīti ar sēnēm, mājputnu gaļu, jūras veltēm un zivīm.

Mājās gatavoti pelmeņi ar gaļas pildījumu ir vērtīgs olbaltumvielu avots un satur šādas noderīgas vielas:

vitamīnus PP, D, B, A, E, C, kobaltu, magniju; kāliju, dzelzi, selēnu un cinku.

Pelmeņos, kas pildīti ar zivīm vai jūras veltēm, ir daudz joda un fosfora. Šā produkta vidējais kaloriju saturs ir aptuveni 225 kcal uz 100 g. Mērens mājās gatavotu pelmeņu patēriņš ir labs sirds un asinsvadu, nervu, reproduktīvajai un imūnsistēmai.

Jāpatur prātā, ka pārmērīgs pelmeņu patēriņš var iztaisīt aizcietējumus, aptaukošanos un aterosklerozes attīstību. Nav ieteicams ēst šo produktu kopā ar sviestu, kečupu un majonēzi.

Šī kombinācija veicina ātru svara pieaugumu, ļoti noslogo gremošanas sistēmu, kā arī negatīvi ietekmē sirds un asinsvadu veselību.

Iegādājoties pelmeņus, jāpievērš uzmanība to sastāvam, jo ​​lielākā daļa ražotāju saviem produktiem pievieno dažādas ķīmiskas piedevas garšas uzlabošanai. Svarīgi pievērst arī uzmanību sāls un cukura daudzumam.

Galvenie secinājumi: centies pelmeņus gatavot pats, jo tieši tad tu būsi drošs par izmantotajiem produktiem, nebaudi tos ar treknām mērcēm; ja iegādājies veikalā - rūpīgi izpēti sastāvu.

Komentāri (4)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu