4 dārzeņi, kuros C vitamīna vairāk nekā citronā (3)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Rudenī - visvairāk aukstā laikā - mums īpaši nepieciešams C vitamīns, kas atbalsta mūsu imunitāti un dod ķermenim pietiekami daudz spēka cīņai ar vīrusiem. Mēs visi zinām, ka citrusaugļi satur daudz C vitamīna, bet cik apelsīnu vai citronu cilvēks var apēst? Ir alternatīvas. Kādi garšīgi, veselīgi un lēti rudens dārzeņi ir īpaši bagāti ar C vitamīnu, atklāj "Good house".

Saldais pipars jeb paprika

No 95 mg (zaļajos piparos) līdz 341 mg (dzeltenajos) ir tas daudzums, kādu C vitamīna devu satur šie spilgtie dārzeņi. Un arī daudz, daudz šķiedrvielu, kuru mums visiem patiešām trūkst un bez kurām zarnu trakta veselība nav iespējama. Turklāt paprikas palīdz ātrāk sadedzināt taukus un ir īpaši bagātas ar noderīgiem antioksidantiem.

100 g paprikas = vidēji 150 mg C vitamīna

Brokoļi

Visnenovērtētākais dārzenis, iespējams, ir brokolis. 100 gramos šā zaļā "kāposta" ir 89 mg C vitamīna (tas ir tikai par 1 mg mazāk nekā dienas deva), kā arī K vitamīna dienas deva, kas nepieciešama veseliem kauliem un normālai asins recēšanai. Ēd brokoļus, esi vesels!

Briseles kāposti

Krustziežu dārzeņi ir līderi, ja runā par C vitamīnu. Viena šo kāpostu šķirnes porcija satur 96,8 mg C vitamīna (ikdienas deva ir 90 mg), kā arī fitonelementus un šķiedrvielas. Mēģini ēst šos kāpostus vismaz reizi nedēļā.

100 g briseles kāpostu = vidēji 85 mg C vitamīna

Ziedkāposts 

Galvenais ziedkāpostu ieguvums ir šķiedrvielas, ar kurām šie dārzeņi tiek burtiski iesaiņoti, taču tie satur arī daudz C vitamīna. Tātad vienā nelielā ziedkāposta galviņā ir 123 mg šā noderīgā vitamīna.

Komentāri (3)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu