Kā tu neapzināti sabojā pārtikas produktus?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: ARIMAG/shutterstock.com

Kur likt tomātus, kādā iepakojumā uzglabāt sviestu, kas notiks, ja visus augļus uzglabās vienā traukā, - it kā vienkārši jautājumi, bet, nezinot pareizu atbildi, pārtikas produkti ātrāk sabojāsies. Dažas no bieži pieļautām kļūdām produktu uzglabāšanā apkopojis portāls "Insider".

Dažādu lapu salātu uzglabāšana slēgtā plastmasas iepakojumā

Ja tu uzglabā zaļos lapu dārzeņus plastmasas maisiņos, kuros tos pārdod, pārnesti mājās un ielikti ledusskapī, tie ātri vien sabojāsies.

Salātus vajadzētu uzglabāt starp papīra dvieļu sloksnēm, slēdzamā traukā. Arī ledusskapī jāizvēlas plaukts, kas paredzēts dārzeņiem un nav pārāk auksts.

Visi augļi vienā traukā

Galvenā problēma visu augļu ievietošanā vienā traukā ir tā, ka daži augļi izdala gāzi, kas paātrina nogatavošanos. Rezultātā kāds no augļiem ātri sabojāsies, ja tu laikus to nenotiesāsi.

Tā vietā, ja iespējams, turi tādus produktus kā banāni, āboli, bumbieri un tomāti vienu no otra tālāk.

Tomāti neiederas ledusskapī

Tomātu uzglabāšana ledusskapī negatīvi ietekmē nogatavošanos procesu un garšu. Tā vietā uzglabā tomātus uz virtuves letes vai kāda plaukta, izvairoties no tiešiem saules stariem. 

Tikai tad, ja tomāti ir teju pārgatavojušies, tos vari likt ledusskapī.

Kārtīgi neaizvērti iepakojumi

Zināms, ka dažādas mērces ledusskapī var uzglabāt nedēļām ilgi, bet ir jāievēro viens svarīgs noteikums - to vāciņiem jābūt kārtīgi aizvērtiem. Piekļūstot gaisam un dažādiem aromātiem no apkārt esošajiem produktiem, mērces ātri vien vairs nebūs lietojamas uzturā.

Nepareizi uzglabāts sviests nebūs lietojams

Sviesta vieta ir ledusskapī, tas ir fakts, bet svarīgi ir to atbilstoši iesaiņot, jo tas viegli absorbē spēcīgus aromātus.

Ja zini, ka sviests tev ilgstoši nebūs nepieciešams, - liec to saldētavā.

Vienā grozā kartupeļi un sīpoli 

Ja uzglabā kartupeļus kopā ar sīpoliem, iespējams, esi ievērojis, ka kartupeļi ātrāk izdzen asnus. Blakus esot, tie viens ar otru reaģē, kāpēc arī straujāk notiek šāds process. Labāk uzglabāt tos atstatus.

Tomēr svarīgi atcerēties: ne kartupeļu, ne sīpolu vieta nav ledusskapī. Tumsā, sausā un vēsā vietā gan.

Veselu arbūzu un meloņu vieta nav ledusskapī

Ja šīs lielās ogas nav sagrieztas, aukstumā tām zudīs garša un tās var no iekšpuses sākt bojāties. 

Liec ledusskapī tikai tad, kad esi to jau sagriezis.

Atvērtas brokastu pārslas vai čipsu pakas

Sliktākais, ko vari izdarīt, ir atvērtu paku vienkārši ielikt kādā plauktā. Ja mājās ir jūtams mitrums, tavi čipsi un brokastu pārslas pārvērtīsies par nepatīkamu, gumijotu masu un vairs nebūs baudāmi.

Parūpējies par to, lai paciņa tiek kārtīgi noslēgta (aizrullēta un aizspiesta ar speciāliem klipšiem), vai arī pārber saturu kādā tam paredzētā burkā, kuru var kārtīgi aizvērt, un būsi drošs, ka tur netiks klāt ne mitrums, ne kāds negaidīts viesis.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu