Košā paprika: kāpēc to iekļaut savā ēdienkartē?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Rudenī jābauda sezonas dārzeņi, un paprika šobrīd pieejama arī vietējas izcelsmes, tātad īpaši garda un veselīga. Kas krāsainajos piparos vērtīgs un kam jāpievērš uzmanība iegādājoties, skaidro portāls "Today".

Kā izvēlēties piparus?

Saldajiem pipariem ir daudz šķirņu - atšķiras gan to krāsa, gan forma, gan garšas nianses. Arī cenu diapazons ir gana liels: cenas ir no 1,5 līdz 4 eiro par kilogramu.

Pērkot šos dārzeņus, pievērs uzmanību izskatam: uz paprikas nedrīkst būt tumšu pleķu, krāsai jābūt vienmērīgai, mizai nebojātai. Izmanto arī savu degunu, jo smarža nepievils. 

Kāpēc saldie pipari ir veselīgi un jāiekļauj uzturā?

Sarkanajos piparos ir daudz likopēna, A un C vitamīna. Tie ir labi acīm, sirds un asinsvadu sistēmai un uzlabo imunitāti.

Zaļie pipari satur folskābi, samazina vēža, aterosklerozes un asinsvadu slimību risku.

Dzeltenie pipari satur daudz beta-karotīna, kālija, dzelzs. Šie mikroelementi uzlabo redzi, nieru un nervu sistēmas darbību.

Ieteicamā porcija ir ne vairāk kā 100 g dienā. Labāk ēst svaigu - tādā veidā tiek absorbēts vairāk C vitamīna, bet noteikti vari tos arī tvaicēt un grilēt. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu