Piedevas, kas var sabojāt kotlešu masas garšu (5)

Tu būsi pārsteigts!
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Diezgan daudzas sastāvdaļas, kuras tiek pievienotas maltajai gaļai, lai pagatavotu kotletes, sabojā ēdiena garšu un struktūru. Ne katrs šo gaļas ēdienu gatavo no tīras maltās gaļas masas apvienojumā tikai ar garšvielām.

Iespējams, tu būsi pārsteigts par produktiem, kuri portālā "Postimees" nosaukti kā kotlešu garšas un struktūras bojātāji, bet fakts paliek fakts. Ja izmanto šos produktus, cepot kotletes, izmēģini kādreiz pagatavot bez tiem un salīdzini garšu.

Piens

Tas ir kaut kas, ko nevajadzētu pievienot maltajai gaļai. Parasti maizi iemērc pienā un tad pievieno gaļai. Tiek uzskatīts, ka piens ēdienam piešķir maigumu. Bet tas ir mīts, jo tas liek maltajai gaļai zaudēt sulīgumu, jo notiek olbaltumvielu reakcija cepšanas laikā, kas liek gaļai izdalīt savu sulīgumu. Vislabāk ir mērcēt maizīti ūdenī. Piens un maize gaļā drīzāk ir padomju sabiedriskās ēdināšanas relikts.

Vistu olas

Vistu olas tiek izmantotas kā sastāvdaļa, kas liek maltās gaļas masai turēties kopā, tā vismaz mēs uzskatām un tā taču ir pierasts, pareizi? Bet patiesībā tas ir lieks produkts, jo tās īsti neietekmē tekstūru un garšas kvalitātei noteikti nesniedz nekādu pienesumu.

Sīpols

Sīpoli nav labākā maltās gaļas masas sastāvdaļa, jo tie nomāc gaļas produkta dabisko garšu un arī mēdz sadegt, tāpēc kotletes ar oglēm nav labākais risinājums. Ja tomēr esi sīpolu cienītājs, iesakām pievienot maltās gaļas masai sasmalcinātus un apceptus sīpolus nevis svaigus. Svarīgi - veidojot kotletes, raugies, lai sīpoli nav kotletes ārpusē, jo tie noteikti sadegs.

Ķiploki

Saimnieces un saimnieki sīpolus bieži aizstāj ar ķiplokiem, taču arī tā nav labākā izvēle. Ķiploks ir ļoti specifisks garšaugs ar īpašu garšu. Tas pārāk ievelkas gaļā un dod asu pēcgaršu, kas kotletēm ir nav nepieciešams. Ja nu šķiet, ka bez ķiploka kotlete nebūs garda - nepārspīlē ar daudzumu, bet labāk tomēr atstāj ķiploku citiem ēdieniem, bet kotletēm izbaudi to īsto, dabīgo garšu.  

Komentāri (5)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu