3 metodes, kā samazināt sāls un cukura patēriņu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Goodbishop/shutterstock.com

Gan sāls, gan cukurs ir nepieciešams cilvēka organismam, tomēr nav noslēpums - kas par daudz, tas par skādi. Ja apzinies, ka šīs garšvielas patērē pārāk lielā apjomā, izzini metodes, kā to samazināt.

Izvairies no slēptā sāls un cukura. Speciālisti apgalvo, ka, kontrolējot to pārtikas produktu patēriņu, kuros cukurs iekļauts lielā daudzumā, iespējams atradināt ķermeni no saldās garšas atkarības. Kad cilvēks samazina slēptā cukura daudzumu, viņa ķermenis laika gaitā kļūst jutīgāks pret saldumiem un rezultātā ir nepieciešams daudz mazāk, lai apmierinātu nepieciešamību pēc saldumiem. Tieši tāpat arī ar sāli.

Sāls un cukurs ir atrodams teju visos produktos. Citos lielākā daudzumā, citos mazākā. Lai kontrolētu patēriņu, iepērcies gudri - pirms liec produktu groziņā, izpēti tā sastāvu un priekšroku dod tiem, kuros sāls un cukura daudzums mazāks.

Dod priekšroku maziem iepakojumiem. Uztura speciālisti iesaka neiegādāties lielu daudzumu saldumu un vai sāļo našķu, kā arī neturēt mājās rezerves. Ja smadzenes zina, ka tas, ko kārojas, vairs nav pieejams, tās to nepieprasīs un samierināsies ar mazumiņu.

Izmēģini ko jaunu. Pētījumi rāda, ka pakāpeniska pāreja uz alternatīviem pārtikas produktiem var efektīvi mazināt tieksmi pēc ierastām neveselīgajām uzkodām. Iesaka sevi radināt pie kā jauna, piemēram, sāļu čipsu vietā uzgrauzt marinētu gurķi vai skābētus kāpostus. Saldumu vietā - ogas, augļus.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu