Pipars un Liene Šomase nāk klajā ar nebijušu vistas nagetu recepti (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Pipars.lv

Jaunākais kulinārijas blogeris Pipars (Rojs Puķe) kopš gada sākuma intensīvi strādā pie savas pirmās recepšu grāmatas. Portāls TVNET piedāvā ekskluzīvu iespēju ielūkoties grāmatas tapšanas aizkulisēs! 

Grāmatā, kuru izdos izdevniecība "Latvijas Mediji", publicētās receptes būs pa spēkam ikvienam. Vienojošais faktors - nevienā receptē netiks izmantotas vairāk kā piecas sastāvdaļas.

Šo Pipara iniciatīvu novērtē un atbalsta viņa draugi - sabiedrībā pazīstami cilvēki - un kopā viņi izvēlas tās receptes, kuras būs iekļautas grāmatā. Šajā reizē pie Pipara viesojās dziedātāja Liene Šomase.

"Sākumā es biju iecerējis panēt tikai riekstos, bet tad radās ideja par kokosriekstu skaidiņām. Uztaisīju abus variantus un piedāvāju Lienei izvēlēties, kurš variants viņai garšo labāk. Lienei garšoja abi, un tika nolemts, ka grāmatā būs abas variācijas," skaidro Pipars.

Sastāvdaļas

  • 500 g vistas filejas
  • 150 g kokosriekstu skaidiņas vai
  • 250 g riekstu
  • 2 olas

Pagatavošana

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 185 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.

2. Vienā bļodā iesit olas, pievieno pēc garšas sāli un sakuļ. Ja izmanto kokosa skaidiņas, tad tās vienkārši ieber bļodā. Ja izmanto riekstus, tad tos sasmalcina ar blenderi.

3. Vistas filejas sagriež palielos gabalos, kas būtu līdzīgi nagetiem. Vispirms gaļu iemērc olā, tad kārtīgi apvārta skaidiņās vai riekstos. Liek uz cepešpannas.

4. Nagetus cep cepeškrāsnī līdz gatavībai, apm. 15-20 min. Jo biezāki un lielāki nageti, jo ilgāk jācep. Vistas gaļa cepās ļoti ātri, tāpēc uzmanies un nepārcep, lai gaļa būtu mīksta un sulīga.

Padoms: rieksti var būt jebkādi - mandeles, Indijas, zemesrieksti un tie var būt arī sāļie, tikai atceries un sāli vairs nepievieno. Savukārt kokosriekstu  vari sarīvēt pats un šķidrumu no kokosa izmantot olu maisījumam - garšas ziņā tikai vinnēsi. 

Foto: Pipars.lv
Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu