5 produkti, kas palīdz saglabāt jauneklīgu skaistumu pēc 45

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Sievietēm, kas vecākas par 45 gadiem, ir īpaši svarīgi sekot savam uzturam: sabalansēts uzturs atbild par veselību, labsajūtu un skaistu ārieni. Kādi produkti būtu noteikti jāiekļauj katrai sievietei savā uzturā, vēsta portāls "Postimees".

Greipfrūts

Šim citrusauglim ir antioksidanta īpašības, tas ir efektīvs cīņā ar priekšlaicīgu novecošanos un normalizē miegu. Turklāt šis zemās kaloritātes auglis ātri apmierina izsalkumu un samazina ēstgribu, tādējādi palīdzot nomest kādu lieko kilogramu.

Kulinārijas idejas. No greipfrūta pagatavo svaigi spiestu sulu, pievieno augļa mīkstumu salātiem, dekorē desertus. Starp citu, greipfrūti liekami ne tikai augļu salātos - tas labi sader ar zivīm, jūras veltēm, lapu salātiem.

Lasis un forele

Šajās zivīs esošās taukskābes pozitīvi ietekmē smadzeņu šūnas, palīdzot novērst ar vecumu saistītas izmaiņas, uzlabo atmiņu un koncentrēšanās spēju, pazemina holesterīna līmeni un normalizē asinsspiedienu.

Putnu gaļa

Pēc 45 gadu vecuma labāk ir ēst diētisku vistas vai tītara gaļu - filejas gabalus bez ādas. Tītara gaļā ir PP vitamīns, kas uzlabo ādas šūnu atjaunošanos, tātad palēnina ādas novecošanos, kā arī vitamīniem līdzīga viela holīns, kas uzlabo smadzeņu darbību, jo īpaši to daļu, kas atbild par atmiņu.

Kulinārais padoms. Filejā ir maz tauku, tāpēc vislabāk to tvaicēt vai sautēt nelielā ūdens daudzumā - tad tā noteikti nebūs sausa.

Tumšā šokolāde

Tumšās šokolādes sastāvā (labāk izvēlēties šokolādi, kurā kakao saturs ir vismaz 75%) ir polifenoli, kas aizsargā asinsvadus no brīvo radikāļu kaitīgās ietekmes. Un tikai daži gabaliņi šīs šokolādes var palielināt dzimumtieksmi un uzlabot garastāvokli.

Spināti

Spināti satur luteīnu, spēcīgu antioksidantu, kas var neitralizēt brīvos radikāļus un novērst acu tīklenes bojājumus un acu aizmiglošanos.

Kulinārie padomi. Spinātus vari baudīt gan svaigus, gan tvaicētus.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu