Kā no ogām saņemt visus labumus, ko tās sniedz?

FOTO: Depositphotos

Ogas ir viens no vasaras mēnešu lielākajiem ieguvumiem. Mums ir iespēja uzpildīt vitamīnu rezerves. Bet kā no tām paņemt maksimumu, vēsta portāls "Clutch".

Ēd ogas regulāri. Pieaugušam cilvēkam normā ir vidēji 300-400 grami dienā, lai saņemtu pietiekošu apjomu vitamīnu un minerālvielu. Lai vērtība lielāka, ēd dažādas ogas.

Ogas lasi vai iegādājies rīta stundās un uzglabā ledusskapī. Zemāka temperatūra palēnina ogu bojāšanos un vērtīgo vielu zudumu.

Apvieno ogas ar dažādiem taukiem. Tas ir nepieciešams taukos šķīstošo vitamīnu absorbcijai zarnās. Piemēram, ogās atrodams E vitamīns labāk uzsūksies, ja to apvienos ar taukiem. Kā to izdarīt? Piemēram, pievieno ogas lapu salātos ar gaļu vai sieru.

Ēd ogas ar miziņu un sēklām. Miza ir bagāta ar antocianīniem, bet sēklās ir daudz šķiedrvielu.

Pēc ogu baudīšanas ieteicams muti izskalot ar ūdeni, lai atbrīvotu zobus no skābēm, kas varētu bojāt to emalju.

Uz augšu
Back