Kā ēst mazāk un justies paēdušam?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ja ievēro dažus vienkāršus noteikumus, var sasniegt divus mērķus vienlaikus. Pirmkārt, būs iespēja vairāk izbaudīt ēdienu, otrkārt, tu iemācīsies nepārēsties un savlaicīgi piecelties no galda. Ar padomiem dalās portāls "Good house".

Atvēli laiku kārtīgai ēdienreizei. Pat piecpadsmit minūtes ir labāk nekā nekas. Ēdienreizes laikā nelasi e-pastus, neizmanto sociālos tīklus.

Apsēdies pie galda. Ja tu ēd skrienot no punkta A uz punktu B vai stāvi kājās pie ledusskapja, maltīti nav iespējams izbaudīt. Vēl sliktāk, ja ēd nevis no šķīvja, bet tieši no katla vai pannas - tā tu nevari novērtēt porcijas izmēru. Viss ir vienkārši - porcijai jābūt uz šķīvja, rokās dakšiņa un nazītis un maltīte jāietur pie galda.

Sajūti katra kumosa garšu. Izbaudi katra gabaliņa smaržu, tekstūru, garšas nianses. Iztēlojies, ka ieturi maltīti ārpus mājām un liec savām maņām strādāt pastiprinātā režīmā.

Foto: Depositphotos

Novērtē savu sāta sajūtu. Nekautrējies ēdienreizes laikā ieturēt nelielu pauzi, noliekot dakšiņu un nazīti uz šķīvja, lai saprastu, cik ļoti paēdis tu jau jūties. Vai tiešām būs nepieciešama papildporcija, bet varbūt arī deserta baudīšanu var atlikt uz vēlāku laiku. 

Nesteidzies. Atceries, garšu receptori atrodas uz mēles nevis kuņģī. Porciju notiesājot minūtes laikā, tu neizbaudīsi garšas un, ļoti iespējams, pārēdīsies.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu