6 tipiskas kļūdas, marinējot gaļu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Katrs no mums ir pieļāvis vismaz vienu no šīm kļūdām, marinējot gaļu. Mācies no kļūdām, lai katrs marinētais gaļas gabals izdodas izcili gards.

Izrādās, gaļas marinēšana ne vienmēr ir tik vienkārša, kā varētu šķist! Visticamāk, vienkārši iemetot vistu “slepenu mērču un garšvielu maisījumā”, lielisku rezultātu var nesasniegt - ne vienmēr vairāk nozīmē labāk. Portāls "Reader`s Digest" apkopojis vienkāršas, bet bieži pieļautas kļūdas, marinējot gaļu. 

Kļūda Nr.1: Pārāk maz garšu

Kad tu pavadi ilgstošu laiku virtuvē, gatavojot marinādi, un vēl gaidi, kamēr gaļa iegūst šo garšu, tu vēlies, lai rezultāts ir garšīgs un ieguldītais laiks atmaksājas. Bet ko tad, ja garšas vienkārši nav? Esi drosmīgs - apcep garšvielas, izmanto garšaugus, nežēlo ķiploku, citrona sulu, izmēģini medus un sojas mērces kombināciju. 

Kļūda Nr.2: Garšas ir pārāk drosmīgas

Laba var būt par daudz. Eksperimenti ir labi, tomēr viss jādara saprātīgi. Nav nekādas nepieciešamības savienot, piemēram, sojas mērci ar mārrutkiem un zemenēm. Izmanto labas receptes un vadies pēc savām garšu sajūtām, lai ēdiens izdodas izcils.  

Kļūda Nr.3: Nepacietība

Gaļai ir vajadzīgas vairāk nekā piecas minūtes, lai pareizi absorbētu visas garšas. Nav jāgaida 24 stundas, bet tev tomēr vajadzētu ļaut marinādei iedarboties vismaz 30 minūtes. Tu varētu pat ļaut gaļai marinādē pavadīt visu nakti, ievietojot to ledusskapī. 

Kļūda Nr.4: Pārāk daudz sāls

Sāls ir nepieciešams marinādē, taču pārāk sāļa gaļa kļūst sausa un nebaudāma. Paturi to prātā, gatavojot savu marinādi, un neaizraujies ar sāli, jo tas no produktiem izvada šķidrumu. Sāli vari pievienot ēdienam arī tad, kad tas jau pagatavots. 

Kļūda Nr.5: Baktērijas

Salmonella ir tas, ar ko tu riskē, ja izvēlies nogaršot jēlu gaļu vai marinādi, kad tajā jau ir gaļa. Ja satraucies, ka marināde var nebūt pietiekami spēcīga, vienmēr vari pagatavot papildus un izmantot, kad gaļu jau termiski apstrādā.

Kļūda Nr.6: Nepietiekams daudzums marinādes

Pārliecinies, ka pagatavo vairāk nekā pietiekami daudz marinādes, jo šis noteikti nav īstais laiks, lai skopotos. Rezultāts būs daudz labāks, ja ļausi marinādei kārtīgi iesūkties katrā gaļas gabalā, tāpēc pārliecinies, lai gaļa ir kārtīgi un vienmērīgi noklāta vai iemērkta tajā. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu