Liela daļa no darbībām, ko veicam virtuvē, jau sen ir kļuvusi par rutīnu. Dažreiz vienkārši nedomājam par to un atkārtojam tās pašas kļūdas dienu no dienas. Noskaidro, vai populārākās kļūdas pieļauj arī tu.
Piecas tipiskas kļūdas, kuras pieļaujam, darbojoties virtuvē
Piens ledusskapja durvīs
Jā, taisnība, ledusskapja durvīs ir speciāla vieta piena uzglabāšanai, bet vai tā ir labākā izvēle? Tā kā ledusskapja durvis tiek bieži virinātas, tur temperatūra ir svārstīga, kas liek pienam ātrāk sabojāties, tāpēc labāk pienu ir glabāt kādā no augšējiem ledusskapja plauktiem, skaidro portāls "Food in my room". Tagad arī iepakojumi lielākajai daļai pienu ir ar skrūvējamu korķi, tāpēc nav jāsatraucas, ka tas varētu izlīt.
Nepareizi atlaidināta gaļa
Mēģinot gaļu atlaidināt ātri, to bieži bez iepakojuma liek ūdenī, kas vēl sliktāk - siltā. Jā, gaļa atkūst ātri, bet tā zaudē savas garšas kvalitātes, kā arī struktūra kļūst cieta un nebaudāma.
Izmanto vienu griešanas dēlīti
Virtuvē būtu jābūt vismaz 3 dēlīšiem, ideālā gadījumā pat 4 - gaļai un zivīm, augļiem un dārzeņiem, bet cits maizes izstrādājumiem. Kādēļ? Ar laiku katrs no šiem dēlīšiem sasūc sevī aromātus, kurus var nodot citam produktam. Tu taču negribētu, lai āboli tavā plātsmaizē garšo pēc laša.
Visi augļi un dārzeņi ledusskapī
Tā varētu šķist, ka, uzglabājot visu vēsumā, produkti būs ilgāk svaigi, bet tā noteikti nav, piemēram, kartupeļi un tomāti aukstuma ietekmē maina gan struktūru, gan zaudē garšu.
Viens nazis visam
Dažādi naži nav domāti, lai izskatītos skaisti. Lai darbi virtuvē aizritētu viegli, jāiegādājas vismaz četri naži: pavāra, universālais, dārzeņu un maizes. Ja esi izteikts gardēdis, tad arī filēšanas nazis noderēs.