Zīlēšana šķīvī: atklāj, kas tev garšo, un uzzini, kāds tu esi

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Esi dzirdējis teicienu "pasaki, ko tu ēd, un es pateikšu, kas tu esi"? Tiek lēsts, ka konkrētas garšas var norādīt uz dažādām cilvēka rakstura iezīmēm, skaidro "Postimees". 

Piena produktu cienītāji 

Šī ir plaša auditorija, jo, kā zināms, ir ārkārtīgi liels dažādu piena produktu piedāvājums - no parasta piena līdz visdažādākajiem sieriem. 

Piens cilvēkam ir pats pirmais ēdiens, ko viņš saņem no mātes. Atceries, ka tad, kad notiek barošana, vienlaikus notiek komunikācija, kurā māte vai cits tuvs cilvēks (neaizmirsīsim par tiem, kuri uzauguši, ēdot piena maisījumus) sniedz maigumu, izrāda rūpes, pieķeršanos, mīlestību un gādā drošības sajūtu. Tāpēc piena cienītāji ir jūtīgi un emocionāli cilvēki, kuri novērtē komfortu, drošību, uzmanību, maigumu un izjūt vēlmi pēc šīm visām vērtībām savā ikdienā.

Foto: Depositphotos

Lai arī kefīrs ir piena produkts, tomēr novērojumi norāda, ka skābpiena produktu cienītāji ir ļoti neatkarīgi un aktīvi, ar lielāko prieku uzņemas kontroli pār visu un spēj būt skarbi vadītāji. 

Dārzeņu cienītāji

Parasti šie cilvēki ir skrupulozi, dziļdomīgi un nopietni. Viņi ir mērķtiecīgi, ambiciozi un veido labu karjeru. Tie ir spēcīgi cilvēki, tāpēc, iespējams, reti izrāda agresiju, jo viņiem patīk mērķus sasniegt mierīgi, ar sarunu un kompromisa palīdzību. Viņi ir ziņkārīgi, rūpējas par savu veselību, novērtē un mīl dzīvi.

Atsevišķs vārds jāsaka par veģetāriešiem un vegāniem, jo viņiem ir ļoti stingras prasības pret savu uzturu. Izrādās, ka viņiem pastāvīgi nepieciešama īpaša attieksme, tas ir labi zināms tiem, kuriem vismaz vienu reizi mājā ir bijis šāds viesis. Saimniekam ir smagi jācenšas, lai viņu iepriecinātu un apmierinātu viņa "nestandarta vajadzības". Pastāv versija, ka tas varbūt ir viens no tiem gadījumiem, kad vegānisms ir īpašs dzīvesveids, kurā lielākā daļa cilvēka laika un enerģijas tiek veltīti uzturam, bet citi, svarīgie dzīves aspekti tiek atstāti novārtā. 

Augļu cienītāji

Neraugoties uz to, ka šiem cilvēkiem ir laba takta izjūta, viņi smalki uztver un izjūt apkārtējo pasauli, viņi ir tie, kuriem patīk padiskutēt, pat pastrīdēties. Viņiem ir svarīgi visu mēģināt saprast, aizsniegties līdz katras tēmas kodolam. Būtiski ir arī būt pašam saprastam. Tie ir ļoti ziņkārīgi un sabiedriski cilvēki, kuri no pirmā acu uzmetiena var šķist neuzmanīgi, jo viņi savā dzīvē dod priekšroku radošumam. Viņi mīl un meklē novatoriskus risinājumus, novērtē dzīvi un zina, kā to patiesi izbaudīt. 

Izteikti gaļēdāji

Piemēram, šo cilvēku kategorija ir arī ļoti daudzveidīga, jo ir treknas gaļas cienītāji, ir tie, kas dod priekšroku liesai liellopa gaļai, ir cilvēki, kuriem patīk maigā putnu gaļa, un ir arī tādi, kas pārtiek no desām un cīsiņiem.

Jebkurā gadījumā tie, kuri dod priekšroku sulīgam steikam vai šašlikam, ir mednieki, ieguvēji, iekarotāji. Parasti šie cilvēki ir impulsīvi un karstasinīgi, pat tik ļoti, ka strīda karstumā viņi var lietot fizisku spēku, nemaz nerunājot par rupjiem un skarbiem izteicieniem. Bet, cik ļoti ātri aizdegas, tik ātri atdziest. Reti atzīst savas kļūdas un lūdz piedošanu. Lielākoties tās ir kaislīgas un temperamentīgas personas, kurām raksturīgs dāsnums. Tieši šo cilvēku vidū var atrast patiesus skaistuma pazinējus visās tā izpausmēs. Viņi ir neatkarīgi, aktīvi un necieš kontroli pār sevi, ļoti augstu vērtē brīvību. Viņu dzīve ir mainīga, jo lielus panākumus var nomainīt ilgstoša stagnācija, lai arī šo personu ambīcijas ir ļoti augstas. 

Foto: Depositphotos

Par tiem, kas ir putnu gaļas cienītāji, tiek mēļots kā par labu ģimenes cilvēku. Šīs personas patiešām novērtē savas mājas, ģimeni, tās noteikumus un tradīcijas. Viņi gādīgi un iecietīgi izturas pret visiem saviem mīļajiem, gan pret vecākiem, gan pret bērniem. Viņi mīl un novērtē mājīgumu un komfortu, viņu vidū daudzi ievēro veselīgu dzīvesveidu. Lielākā daļa no viņiem ir laipni, maigi un sirsnīgi cilvēki.

Ja tu esi saticis desu un cīsiņu cienītāju, tad, visticamāk, tavā priekšā ir cilvēks, kuram vienmēr trūkst laika. Ir grūti no viņa panākt kaut kādu kārtību istabā, attiecībās un dzīvē kopumā. Daudzi apkārtējie cilvēki viņus uzskata par savtīgiem, jo viņi ir radoši, zinātkāri un brīvību mīloši, nicina noteikumus. Šie cilvēki labprāt ceļo un  izbauda piedzīvojumus un tāpēc var arī pavadīt ilgas stundas, sēžot pie, viņuprāt, interesantas grāmatas vai datorspēles.

Zivju fani

Gandrīz visi viņi tiek uzskatīti par mierīgiem un līdzsvarotiem cilvēkiem. Tā ir taisnība, starp tiem ir arī vairums ļoti jūtīgu, uzmanīgu, taktisku cilvēku, kuri nevēlas radīt satraukumu un neērtības citiem. Tomēr tieši ar šīm īpašībām šādi cilvēki rada neērtības sev, jo, lai nevienu neaizvainotu un neapvainotu, viņi daudz pacietīs paši. Šādi cilvēki parasti ir labi, lojāli draugi un uzticami partneri. Varbūt kāds tos uzskatīs par pārāk garlaicīgiem un mīlīgiem, bet tā ir kļūda, jo viņu dziļo būtību var atklāt tikai ilgtermiņa attiecībās. Viņi prot dzīvot nesteidzīgi, mīl kārtību un izsmalcinātību.

Saldummīļi

Šie cilvēki parasti ir jautri, patīkami un atvērti komunikācijai. Mēdz būt arī ļoti sentimentāli. Bieži vēlas izpatikt pilnīgi visiem, tāpēc regulāri izjūt vilšanos apkārtējos cilvēkos un dzīvē. Viņi labi mācās un apzinīgi strādā. Bet bieži, esot komandā vai ģimenē, viņi jūtas vientuļi, nesaprasti un  nenovērtēti. Savu emocionālais izsalkumu bieži mēģina remdēt ar šokolādi, kūkas gabaliņu, saldējumu. Ļoti bieži viņi nav apmierināti ar sevi, savu augumu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu