Vērtīgi padomi veiksmīgai grilēšanai
Gaļas termometrs noderēs

FOTO: Depositphotos

Ar dažādām bārbekjū mērcēm, marinādēm un ierīvējamajām garšvielām ir viegli pagatavot interesantu ēdienu uz uguns, bet ne mazāk svarīgi ir apstākļi, kādos ēdiens tiek gatavots – grils, piemērotākais ogļu karstums, grilēšanas ilgums.

Cik ilgi un kādā temperatūrā cept?

Lūk, ceļvedis par dažādu gaļas un zivju veidu gatavošanas ilgumu un ieteicamo iekšējo temperatūru. Ņemiet vērā, ka norādītais grilēšanas ilgums ir aptuvens, jo gaļas gabalu izmēri var atšķirties, tāpat kā gatavotāja gaume, norāda Santa Maria Garšas skolas ceļvedis. Vieniem patīk labāk sacepta gaļa, citiem mazāk!

Liellopa fileja

30–50 minūtes, 52–55°C vidēji izcepta

Liellopa jostasvietas steiks, antrekots

2–3 minūtes no katras puses, 50–55°C vidēji izcepts

Cūkgaļas fileja

30 minūtes, 65–70°C

Hamburgeri

2 minūtes no katras puses, 60–65°C

Jēra gaļas karbonāde

2–3 minūtes no katras puses, 60–65°C

Cūkas muguras gabals, cūkgaļas karbonāde

3–4 minūtes no katras puses, 80°C

Vistas fileja

10–12 minūtes, 72°C, dzidra sula

Vistas gaļa ar kaulu

15-20 minūtes, 82°C, dzidra sula

Vista

aptuveni stunda, 82°C, dzidra sula

Laša steiks

3–4 minūtes no katras puses, 48–52°C

Laša fileja ar ādu

12 minūtes, 48–52°C

Mencas fileja

4–6 minūtes no katras puses, 48–52°C

Uz augšu