Ar dažādām bārbekjū mērcēm, marinādēm un ierīvējamajām garšvielām ir viegli pagatavot interesantu ēdienu uz uguns, bet ne mazāk svarīgi ir apstākļi, kādos ēdiens tiek gatavots – grils, piemērotākais ogļu karstums, grilēšanas ilgums.
Vērtīgi padomi veiksmīgai grilēšanai
Cik ilgi un kādā temperatūrā cept?
Lūk, ceļvedis par dažādu gaļas un zivju veidu gatavošanas ilgumu un ieteicamo iekšējo temperatūru. Ņemiet vērā, ka norādītais grilēšanas ilgums ir aptuvens, jo gaļas gabalu izmēri var atšķirties, tāpat kā gatavotāja gaume, norāda Santa Maria Garšas skolas ceļvedis. Vieniem patīk labāk sacepta gaļa, citiem mazāk!
Liellopa fileja
30–50 minūtes, 52–55°C vidēji izcepta
Liellopa jostasvietas steiks, antrekots
2–3 minūtes no katras puses, 50–55°C vidēji izcepts
Cūkgaļas fileja
30 minūtes, 65–70°C
Hamburgeri
2 minūtes no katras puses, 60–65°C
Jēra gaļas karbonāde
2–3 minūtes no katras puses, 60–65°C
Cūkas muguras gabals, cūkgaļas karbonāde
3–4 minūtes no katras puses, 80°C
Vistas fileja
10–12 minūtes, 72°C, dzidra sula
Vistas gaļa ar kaulu
15-20 minūtes, 82°C, dzidra sula
Vista
aptuveni stunda, 82°C, dzidra sula
Laša steiks
3–4 minūtes no katras puses, 48–52°C
Laša fileja ar ādu
12 minūtes, 48–52°C
Mencas fileja
4–6 minūtes no katras puses, 48–52°C