6 ikdienā noderīgi padomi virtuvē no Gordona Remzija

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Kurš gan nav dzirdējis par pasaulē slaveno Gordonu Remziju. Savā "Youtube" kanālā viņš dalījies ar ļoti vienkāršiem un reizē ļoti noderīgiem padomiem katram, kurš saimnieko virtuvē.

Izmanto visas piparu dzirnaviņu priekšrocības

Maini maluma rupjumu: smalkāko malumu izmanto zupām un mērcēm. Maigai, bet manāmai garšas piešķiršanai izmanto vidēju malumu. Izcilam steikam un zivīm atskrūvē skrūvi līdz galam un izmanto rupju malumu.

Ķiploka tīrīšana

Lai notīrītu vienu daiviņu, uzliec uz tās naža plakano pusi un dažas reizes viegli uzsit, tad ar pirkstiem viegli noņemsi miziņu.

Ja nepieciešama visa ķiploka galviņa, saspied to kārtīgi ar roku, lai daiviņas atdalās cita no citas, liec bļodā, uzliec otru bļodu vai šķīvi virsū un 10 sekundes spēcīgi krati. Miziņas atleks no daiviņām.

Sagatavota panna un cepeškrāsns

Lielai daļai recepšu ir svarīgi, lai panna būtu tiešām karsta, tāpēc to uz uguns liec laicīgi un neaizmirsti arī laicīgi ieslēgt cepeškrāsni, ja recepte paredz tās izmantošanu.

Labs pavārs strādā tīrā vidē

Lai tev nav nemitīgi jāliecas pie atkritumu urnas un virtuves lete nav nokrāmēta ar dažādiem atkritumiem, Gordons Remzijs iesaka katru reizi paņemt vienu bļodu, kurā likt mizas, sēklas un visu nevajadzīgo, kas rodas gatavošanas procesā. Nekādas šmuces, atliks tikai izmest bļodas saturu un pašu bļodu izmazgāt.

Sāls olām

Gordons Remzijs iesaka nekad nepievienot sāli, pirms esi pagatavojis olas, jo tas nelabvēlīgi ietekmē tekstūru un krāsu. Pagatavo un tad pievieno garšvielas.

Pareizi cepta gaļa

Parūpējies par to, lai gaļa pirms cepšanas būtu istabas temperatūrā. Ja tā būs auksta, muskuļu šķiedras būs stingras un izceptā gaļa būs sīksta. Pēc cepšanas vienmēr ļauj gaļai  "atpūsties", lai katrs gaļas kumoss būtu maigs un sulīgs.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu