5 produktu kombinācijas, kas var kaitēt tavai pašsajūtai

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Dažas produktu kombinācijas pastiprināti noslogo gremošanas sistēmu un var radīt nepatīkamas sajūtas. Ar kādiem produktu tandēmiem nevajadzētu aizrauties, skaidro "Postimees".

Protams, nelielās devās problēmu droši vien nebūs, kā arī jāņem vēra fakts, ka visu cilvēku organismi nereaģē vienādi un kāds noteikti nejutīs nekādu diskomfortu, tomēr ir labi būt zinošam un, ja kādreiz jāizvēlas, varbūt no tālākminētajām kombinācijām atteikties.

Tomāti un gurķi. Tik ļoti klasiskās un iecienītās salātu sastāvdaļas faktiski ir pilnīgi nesavienojamas. Gurķi ir sārmaini, tomāti - skābi. Kamēr kuņģī izdalās skābe, lai sagremotu gurķus, tomāti sāk rūgt. Tāpēc liela daļa iecienīto gurķu un tomātu salātu bieži izraisa vēdera uzpūšanos. 

Kartupeļi un gaļa. Kārtīgs latvietis turpina būt šokā, vai ne? Kā izskatās, ļoti klasiskas latvieša pusdienas: kartupeļi, gaļa un salāti. Šķiet, ka kartupeļi ar dzīvnieku olbaltumvielām ir laba kombinācija, bet patiesībā tā nav. Šo divu pārtikas produktu sagremošanai nepieciešami dažāda veida gremošanas enzīmi. Tā rezultātā ēdiens ilgstoši nesagremojas un  rodas ļoti izteikta smaguma sajūta.

Kafija un alkohols. Viena no neveiksmīgākajām kombinācijām. Tasīte dubultā espreso dod ķermenim enerģiju aptuveni sešas stundas. Ja ir lietots arī alkohols, visu šo laiku ķermenis ir dehidrēts, un pelnīta, laba miega vietā saņemsi mokošu bezmiegu, arī paātrināta sirdsdarbība liks sevi manīt.  Amerikas atkarību pētījumu centra zinātnieki atklāja, ka kofeīns tikai rada ilūziju par to, ka alkohola iedarbība mazinās.

Ananasi un jogurts. Jogurts ar tropu augļiem izklausās pēc labas brokastu idejas,tomēr ne visi veselīga uztura piekritēji zina, ka ananasu un piena produktu kombinācija var nopietni kaitēt organismam. Šis auglis satur fermentu kompleksu, kas apvienojumā ar piena produktiem var izraisīt intoksikāciju. 

Burgers un alus. Gana klasiska un iecienīta ēdiena un dzēriena kombinācija vīriešiem. Trekna kotlete un alkohols ietekmē aknas: ķermenis “rūpējas” par alu, cenšoties neitralizēt toksīnu iedarbību. Šajā laikā tauki no burgera nonāk ķermenī un nogulsnējas. Nepatīkamās sekas - smagums un vēdera uzpūšanās, kam seko grēmas.

Vīns un deserts. Un te kombinācija, kas apbēdinās daiļā dzimuma pārstāves. Pēc garas darba dienas glāze vīna un gabaliņš kūkas izklausās tik labi! Ķermenim šāds vājums nepaliks nepamanīts. Vīns stimulē insulīna ražošanu un paātrina cukuru absorbciju, kas izraisa ķermeņa tauku pieaugumu. Ja tev nav spēka atteikties no vīna, labāk kūkas vietā izvēlies svaigus dārzeņus vai dažus gabaliņus siera.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu