Pietiek pārēsties! 5 padomi, kā ierobežot savu porciju apjomu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Maltītes laikā tiek ražots laimes hormons, kas nereti mums liek apēst vairāk, nekā patiesībā vēlamies. Pārēšanās negatīvi ietekmē cilvēka ķermeni un kopējo labsajūtu, skaidro "Postimees".

Jāsaprot, ka ēdiena uzņemšanas laikā tiek ražots laimes hormons endorfīns. Tas ir tas, kurš dažreiz liek tev ēst vairāk, nekā patiesībā ir nepieciešams veselības un enerģijas krājumu atjaunošanai. Tā rezultātā var veidoties slikts ieradums - pārēšanās.

Kā atbrīvoties no ieraduma pārēsties: TOP-5 psiholoģiska rakstura padomi

1. Ēd lēni. Ātri ēdot, mēs norijam lielus pārtikas gabaliņus, tie slikti sagremojas, apetīte pieaug un ķermenis ir pakļauts stresam. Lai mazinātu stresu, ēdīsi vēl vairāk.

2. Daudzveidība, nevis kvantitāte. Baudi ēdiena dažādību, nevis lielo apjomu. Iegādājies jaunas garšvielas, apvieno jaunas sastāvdaļas, izbaudi jaunas garšas.

3. Viena ēdienreize - viens ēdiens. Neliec uz galda daudz dažādu ēdienu. Neizmēģināt visu ir psiholoģiski grūti. Jo mazāks piedāvājums, jo mazāk kārdinājumu. 

4. Neveselīgs ēdiens grūtāk pieejams. Ja tev ir krājumi “viesiem” vai “bērniem”, neuzglabā tos pamanāmā vietā. Ideālā gadījumā - skapja tālākajā plauktā slēgtā traukā.

5. Sevi ir jāmotivē. Reizēm viss, ko darām ar savu ķermeni, nav mūsu pašu vēlmes dēļ, bet gan tāpēc, ka tā teicis dzīvesbiedrs vai kāds no ģimenes, vai draugi, vai vēl sliktāk - vadāmies pēc vispārpieņemtiem standartiem sabiedrībā. Pārvērt "man jābūt slaidam" pret  "es gribu izskatīties skaisti un būt vesels" un atgādini sev to. Pieraksti arī iemeslus, kāpēc tu to vēlies.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu