Kā un kāpēc mazgāt salātlapas?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Vasara ir tas gadalaiks, kad priekšroku dodam svaigiem salātiem. Bet vai tev ir gadījies, ēdot šādu gardumu, sajust smilšu graudiņus starp zobiem? Skaidrojam, kad un kā vislabāk mazgāt salātus.

Ja zaļumi netiek pienācīgi noskaloti, tie var saturēt daudz netīrumu, smilšu un citu piesārņojumu, ko apēst noteikti nekārojas.

Pateiksim priekšā: ja zaļumus vienkārši noskalo zem tekoša ūdens, tas nav pareizi.

Kad mazgāt lapu salātus?

Labākā izvēle ir salātus mazgāt īsi pirms gatavošanas. Ja tavs dzīves ritms ir steidzīgs un patīk produktus sagatavot iepriekš, vari nomazgāt arī tūlīt pēc veikala apmeklējuma, bet tad tev jāparūpējas, lai tie nav slapji, un jāuzglabā atbilstošos traukos, kas neļaus tiem savīst un bojāties.

Kā pareizi mazgāt salātus?

1.solis: piepildi izlietni vai kādu lielāku bļodu ar aukstu ūdeni. Ja izvēlies salātus mazgāt izlietnē, pārliecinies, lai tajā nav nekādu ēdiena palieku vai, piemēram, nosēdumu no mazgāšanas līdzekļiem.

2.solis: atdali salātu lapas vienu no otras, iemērc ūdenī un ar roku maisi, veidojot virpuli, kas iekļūs katrā smalkākajā salātu rieviņā.

3.solis: atstāj salātus ūdenī uz vismaz 5 minūtēm. Visas smiltis un smagākie gruži nogrims trauka vai izlietnes apakšā.

4. solis: uzmanīgi izņem lapas no ūdens, lai nesaduļķotu ūdeni. Vēlreiz noskalo tos tekošā ūdenī.

5.solis: nožāvē lapas. Ja tev ir speciālais rīks salātu žāvēšanai, izmanto to, tikai raugies, lai tas nav pārāk pilns, jo tad tas nespēs pilnvērtīgi pildīt savu funkciju. Otrs variants ir izmantot papīra dvieli - izklāj to uz galda un saliec uz tā lapas tā, lai tās nav viena virs otras. Ar citu dvieļa gabalu nosusini arī no augšpuses.

Ņem vērā: ilgāk svaigi saglabāsies salāti, kas nav sagriezti un mazgāti, arī tad, ja liksi tos trauciņos un uzglabāsi ledusskapī.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu