Kāda atšķirība starp saldējumu, sorbetu, gelato, saldētu jogurtu? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Kurš gan nezina, kas ir saldējums, bet vai arī tu mēdz apjukt pie saldējuma plaukta, redzot uzrakstus – saldēts krēms, sorbets, saldēts jogurts? Lai neapjuktu, skaidrojumu sniedz portāls "Thrillist".

Saldējums

Amerikas Savienotajās Valstīs tas faktiski ir federāli definēts saldēta deserta nosaukums. Saldējums klasiski tiek gatavots no piena, krējuma un saldā krējuma un satur ne mazāk kā 10% piena tauku. 

Itāļu gardums - gelato

Lai arī gelato tiek dēvēts par itāļu saldējumu, tas nav īsti pareizi, jo, lai arī šis saldētais deserts tiek gatavots no piena produktiem tāpat kā saldējums, atšķiras gatavošanas metodes. Pirmkārt, tā sastāvā tauku daudzums nepārsniedz 8%. Otrkārt, tas netiek tā putots kā saldējums, tādējādi tajā neiekļūst tik daudz gaisa. Tā tekstūra ir blīvāka, krēmīgāka un saldētais deserts lēnāk kūst.

Saldēts jogurts jeb jogurta saldējums

Arī šāds našķis atrodams veikalu plauktos un ir pat īpašas jogurta saldējuma kafejnīcas. Kas tad tas ir? Būtības šis saldētais deserts pēc sastāva ir līdzīgs saldējumam, bet ir ar zemāku tauku saturu un tā sastāvā ir jogurta baktērijas, kas gan pēc apstrādes var arī nebūt aktīvas. Pēc tekstūras tie atšķiras, var būt cieti un uz kociņa vai arī mīkstāki, pildīti deserta trauciņos.

Sorbets

Lai arī sorbets ir līdzīgs šerbetam, šā deserta sastāvā neatrast piena produktu. Sorbetu gatavo no saldētām sulām vai biezeņiem, bet to var pagatavot arī no tādām sastāvdaļām kā kakao.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu