5 veidi, kā Covid-19, iespējams, mainīs mūsu ēšanas un iepirkšanās paradumus

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Jau nedēļām ilgi veikalus apmeklējam pēc iespējas retāk, iepērkamies internetā, izvēlamies produktus vairumā, neapmeklējam bārus, kafejnīcas un restorānus. Tas viss noteikti ietekmēs mūsu paradumus arī turpmāk. Kādi ir iespējamie veidi, skaidro "Readers Digest".

Ēdienu gatavošana mājās joprojām būs aktuāla

Iestrēgšana mājās daudzus cilvēkus ir iedvesmojusi reāli ķerties pie ēdiena gatavošanas un pat kūciņu cepšanas, jo, piemēram, pašceptas maizes fotogrāfijas ir kļuvušas par godu sociālo mediju līmenī. Pat cilvēki, kuri agrāk nekad nav baudījuši ēdienu gatavošanu, to izmēģina.  Tagad sabiedrība atrod laiku, ko pavadīt virtuvē. Ir pamats uzskatīt, ka šī tendence saglabāsies.

Konservi, saldēti un ilgstoši uzglabājami pārtikas produkti iemanto popularitāti

Lai arī pēdējos gados cilvēki visā pasaulē tika aicināti ēst tieši svaigus pārtikas produktus, vēlams, iegādātus no vietējiem ražotājiem, šis smagais laika posms ir licis no jauna novērtēt konservējumus, saldētus un ilgi uzglabājamus produktus.

Iemesls tam ir pavisam vienkāršs: jo ilgāk pārtiku vari uzglabāt, jo retāk tev jāiet uz veikalu, īpaši, ja nav opcijas pietiekami regulāri pasūtīt pārtiku ar piegādi uz mājām.

Iepirkšanās paradumu maiņa

Pat ja tu dzīvo vietā, kur Covid-19 nav nopietni ietekmējis ikdienu, tu tāpat droši vien apmeklē pārtikas veikalus retāk, nekā to darīji pirms dažiem mēnešiem.

Šajos apstākļos pielāgojušies ir gan tirgotāji, gan patērētāji. Ir izveidoti interneta veikali pārtikas preču iegādei ar opciju saņemt savu pirkumu kādā konkrētā vietā vai arī ar piegādi uz mājām. Kategorija cilvēku, kas pie šāda formāta būs pieraduši, to noteikti saglabās, jo kāpēc gan lieki tērēt savu laiku un klīst veikalos starp plauktiem, ja tev to visu var sagādāt, - ietaupi laiku un samazini iespēju nopirkt vairāk nekā nepieciešams.

Maltītes imunitātes stiprināšanai

Neatkarīgi no tā, vai ir tiešām zinātnisks pamatojums tam, ka konkrēti pārtikas produkti var uzlabot tavu imunitāti, cilvēki arvien vairāk vēlas izmēģināt visu, kas pašu spēkos, lai saglabātu labu pašsajūtu un būtu veseli.

Sabalansēts uzturs vienmēr ir laba ideja: daudz svaigu augļu un dārzeņu, kvalitatīvas olbatumvielas un pilngraudi - šis ir pareizais ceļš.

Vietējo ražotāju produktu patēriņš

Tas gan nav nekas jauns, vienmēr esam mudināti patērēt vietējo ražotāju produktus, lai tādējādi atbalstītu tos finansiāli un arī spētu paši izsekot tam, kas ir tas, ko pērkam.

Šobrīd tas ir īpaši svarīgi, jo grūtībās ir nonākuši daudzi vietējie uzņēmēji un arī mēs paši vairāk kā jebkad gribam būt droši, ka produkti, ko plānojam lietot uzturā, nāk no drošas vides. Un veidojas arī ieradums, kas, ļoti iespējams, saglabāsies arī brīdi, kad šī pandēmija būs aiz muguras.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu