Kā sagaidīt vakariņas? Uzkod veselīgi!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ja nevari sagaidīt pusdienas vai vakariņas, ir labi nedaudz uzkost. Galvenais, lai izvēlētie našķi ir vērtīgi gan figūrai, gan veselībai, skaidro "Good house".

Rieksti un žāvēti augļi

Jā, rieksti ir kaloriju bumba, un daudzi, kas vēlas zaudēt svaru, dara visu iespējamo, lai tos no sava uztura izslēgtu. Un, starp citu, pilnīgi veltīgi: pirmkārt, rieksti ir ļoti bagāti ar noderīgiem vitamīniem un minerālvielām, kas nepieciešami sirds veselībai un aktīvai smadzeņu darbībai. Otrkārt, tie satur daudz augu tauku, kas ir ļoti nepieciešami arī asinsvadiem. Un, treškārt, riekstos ir daudz olbaltumvielu, kas uzreiz piesātina un palīdz sagaidīt nākamo maltīti.

Runājot par žāvētiem augļiem,  tie vienkārši ir nepieciešami, īpaši tad, ja mēģini mazāk lietot cukuru: tie ir ļoti saldi un samērīgā daudzumā arī veselīgi.

Melnā šokolāde

Divi svarīgi noteikumi: šokolādei jāsatur labi daudz kakao (ideālā gadījumā - 70% vai vairāk) un pēc iespējas mazāk cukura (ideālā gadījumā - nemaz). Kakao pupiņas satur daudz noderīgu antioksidantu, un kofeīns, kas arī atrodams šokolādē, pastiprinās vielmaiņu un pat palīdzēs zaudēt svaru. Tātad tase tējas un daži tumšās šokolādes gabaliņi ir lieliska izvēle!

Svaigi dārzeņi

Ja tev ir ieradums ēst lasot vai skatoties seriālus, sagatavo svaigu dārzeņu plati: burkānus, kāpostus, selerijas, redīsus un gurķus - tie ir garšīgi, veselīgi un pilnīgi noteikti nekaitēs figūrai. Tieši pretēji: šķiedrvielas, kas dārzeņos ir lielā apjomā, piepilda kuņģi un rada sātu, neļaujot mums tik drīz atkal just izsalkumu. 

Foto: Depositphotos

Nedaudz baltās gaļas

Vistas, pīles vai tītara fileja, vārīta vai cepta, kurai var pievienot nedaudz sinepju vai kādu citu mērci - arī lieliska uzkoda. Diētiskā gaļa nepārslogo kuņģi un tajā pašā laikā rada sātu.

Nedaudz avokado

Paņem pusīti avokado, pārslaki ar citrona sulu, uzber sāli, piparus un sajauc ar dažām lāsēm olīveļļas. Papildus tam, ka šis našķis ir ļoti garšīgs, tas ir arī neticami noderīgs, jo sniedz vairāk nekā pusi no ikdienas omega-3 taukskābju devas, kas ir nepieciešama sirdsdarbībai un asinsvadu veselībai.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu