5 dārzeņi veselīgai un mirdzošai ādai

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Tā  vietā, lai tērētu naudu dārgiem krēmiem un kosmētikas līdzekļiem, sāc ar dabīgām metodēm. Iekļaujot uzturā pareizos dārzeņus, var uzlabot ādas stāvokli, vēsta “Postimees”.

Bietes. Bagātīgs antocianīnu avots - spēcīgi antioksidanti, kas novērš grumbu veidošanos. Pateicoties antioksidantiem, āda veselīgi mirdzēs.  Organismam ir grūti sagremot svaigas bietes, tāpēc tās labāk ēst pagatavotas vai arī baudīt to sulu.

Burkāni. Šis dārzenis satur daudz beta karotīna, kas organismā pārvēršas par A vitamīnu - visnoderīgāko barības vielu mūsu ādai. A vitamīns paātrina dziedināšanas procesu, novērš ādas toņa atšķirības un stiprina tās imūnsistēmu, kā arī nodrošina dabisku mitrināšanu. Ēdot burkānus, ne tikai iegūsi mirdzošu ādu, bet arī palēnināsi grumbu veidošanos.

Spināti. Līdzīgi kā citi dārzeņi, satur antioksidantus, kas palēnina grumbu veidošanos, bet papildus nodrošina ādas elastību. Spinātos esošās vielas attīra organismu no toksīniem, dara ādu tīru un mirdzošu.  

Tomāti. Bagāts ar antioksidanta likopēna avots, kam piemīt pretnovecošanas īpašības un darbojas kā dabīgs sauļošanās līdzeklis. Tomātiem ir skāba struktūra, un tomātu biezeņa vai tomātu sulas uzklāšana uz sejas stiprina poras un novērš pūtīšu veidošanos.

Saldie kartupeļi. Augstais A vitamīna līmenis palīdz cīnīties pret pūtītes izraisošām baktērijām. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu