Esi sailgojies pēc IKEA gaļas bumbiņām? Atklāta recepte!
Garšīgi!

FOTO: Depositphotos

Zviedru gaļas bumbiņas ir slavenas daudzās pasaules valstīs. COVID-19 pandēmijas laikā, kad ārpus mājas maltītes neieturam, Zviedrijas mājas preču uzņēmums IKEA atklājis savu tradicionālo gaļas bumbiņu un mērces recepti.

Sastāvdaļas gaļas bumbiņu pagatavošanai: 

- 500 g maltas liellopa gaļas

- 250 g maltas cūkgaļas

- 1 smalki sagriezts sīpols

- 1 sakapāta ķiploka daiviņa

- 100 g rīvmaizes

- 1 ola

- 5 ēd. k. pilnpiena

- sāls un pipari 

Mērces sastāvdaļas: 

- nedaudz saulespuķu eļļas / olīveļļas

- 40 g sviesta

- 40 g kviešu miltu

- 150 ml dārzeņu buljona

- 150 ml liellopa buljona

- 150 ml saldā krējuma

- 2 tējk. mērces

- sinepes

Pagatavošana

Samaisīt cūkgaļas un liellopa gaļas masu, pievienot sīpolus, ķiplokus, rīvmaizi, olu. Pievienot pienu, sāli, piparus. 

Sagatavojiet no masas nelielas bumbiņas. Izlieciet tās uz šķīvja, apsedziet un lieciet ledusskapī uz divām stundām - tas palīdzēs tām salabāt formu gatavošanas laikā. 

Ielejiet pannā nedaudz eļļas. Kad tā uzkarsīs uz vidējas uguns, uzmanīgi lieciet gaļas bumbiņas uz pannas un vienmērīgi apcepiet no visām pusēm. 

Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kad frikadelēm sāk veidoties garoziņa, lieciet tās uz cepešpannas un ievietojiet cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. 

Lai pagatavotu mērci, izkausējiet sviestu uzkarsētā pannā, pievienojiet sviestam miltus, maisiet divas minūtes. Pēc tam pievienojiet dārzeņu un liellopu buljonu, turpiniet maisīt. Pievienojiet saldo krējumu, sojas mērci un sinepes. Kad mērce sāks vārīties, ļaujiet tai sabiezēt. 

Gaļas bumbiņas iesaka pasniegt ar kartupeļiem. 

Uz augšu