7 padomi, lai Lieldienu olas skaistas un gatavas kaujām

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Kādām jābūt izcilām Lieldienu olām? Raibām, spīdīgām, veselu čaumalu. Lūk, mazie knifiņi, kas palīdzēs olu krāsošanas procesā.

  1. Lai vārot čaumala nesaplīstu, olai jābūt istabas temperatūrā;
  2. Nomazgā olas pirms krāsošanas, lai ola iekrāsotos vienmērīgi;
  3. Izvēlies baltas olas, ja vēlies krāsot gaišākos toņos, piemēram, dzeltenā;
  4. Pievieno sāli – čaumala būs spēcīgāka un tev palielināsies iespēja uzvarēt olu kaujā;
  5. Lai olas krāsotas sīpolu mizās iegūtu maksimāli košu toni, brūnajām mizām pievieno sarkanās un novāri jau iepriekšējā dienā.
  6. Lai olas iegūtu daudz intensīvāku toni, atstāj tās novārījumā uz nakti;
  7. Pēc vārīšanas un olu atdzesēšanas iesmērē tās ar pilīti eļļas vai sviesta, lai tās skaisti spīdētu.
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu