Kādām jābūt izcilām Lieldienu olām? Raibām, spīdīgām, veselu čaumalu. Lūk, mazie knifiņi, kas palīdzēs olu krāsošanas procesā.
7 padomi, lai Lieldienu olas skaistas un gatavas kaujām
- Lai vārot čaumala nesaplīstu, olai jābūt istabas temperatūrā;
- Nomazgā olas pirms krāsošanas, lai ola iekrāsotos vienmērīgi;
- Izvēlies baltas olas, ja vēlies krāsot gaišākos toņos, piemēram, dzeltenā;
- Pievieno sāli – čaumala būs spēcīgāka un tev palielināsies iespēja uzvarēt olu kaujā;
- Lai olas krāsotas sīpolu mizās iegūtu maksimāli košu toni, brūnajām mizām pievieno sarkanās un novāri jau iepriekšējā dienā.
- Lai olas iegūtu daudz intensīvāku toni, atstāj tās novārījumā uz nakti;
- Pēc vārīšanas un olu atdzesēšanas iesmērē tās ar pilīti eļļas vai sviesta, lai tās skaisti spīdētu.