Kā šajā laikā neapvelties: 6 vienkārši ieteikumi

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Mūsu ierastais, steidzīgais un ļoti aktīvais dzīves ritms nu jau ilgāku laiku ir ievērojami mainījies. Kā panākt to, lai iecienītākās bikses der arī pēc šā rāmā laika posma, skaidro portāls “Food in my room”.

Vairāk ūdens

Ūdens uzlabo metabolismu, atjauno ūdens-sāls līdzsvaru, sadala taukus un izvada no organisma toksīnus. Izdzerot glāzi pirms maltītes, tas nomāc izsalkumu un novērš pārēšanās riskus.

Lai kontrolētu savu ūdens patēriņu, vari orientēties pēc izdzerto ūdens pudeļu skaita vai arī izmēģini kādu no moderno tehnoloģiju priekšrocībām, piemēram, izvēloties kādu aplikāciju savam viedtālrunim.

Ievēro ēdienreižu režīmu

Viens no veselīga uztura noteikumiem ir regulāras maltītes, kas sastāv no sabalansētām, nelielām porcijām. Nevajag badoties vai sevi ierobežot ar drastiskām diētām, izmēģini šādu formātu: kārtīgas brokastis, pusdienas un vakariņas, vienu reizi veselīgas uzkodas. Šāds režīms uzlabos vielmaiņu un nodrošinās tavu organismu ar nepieciešamajām barības vielām un enerģiju.

Ierobežo nevēlamo produktu patēriņu

Gaļas izstrādājumi, kūpinājumi, fast food, saldināti gāzētie dzērieni, baltmaize un konditorejas izstrādājumi, majonēze, kečups – šie ir ēdieni, dzērieni un piedevas, kas garšo daudziem, bet ir nevērtīgi, jo vienīgais, ko no tiem iegūstam, ir īslaicīga sāta sajūta un tukšas kalorijas, kas pārvēršas taukos.

Atteikties vajadzētu arī no alkohola patēriņa, jo tas rosina apetīti, palēnina vielmaiņas procesus un dehidrē ķermeni.

Mājas treniņi

Šis laiks ir izcili piemērots, lai pieradinātos būt aktīvs un sportisks arī savās mājās. Lai mājas treniņi kļūst par ierastu lietu, sastādi grafiku un strikti pie tā pieturies. Šis ir izcils laiks, jo dažādās interneta vietnēs fitnesa treneri, fizioterapeiti vada tiešsaistes nodarbības – izmanto un pievienojies!

Izvēlies veselīgas uzkodas

Ja esi no tiem, kam laiks starp vienu ēdienreizi un nākamo šķiet pārāk ilgs un kārojas ko uzkost, dari to apdomāti. Nekādas smalkmaizītes, šokolādes vai čipsi, jo tās ir kaloriju bumbas, izvēlies riekstus, augļus un dārzeņus, dabīgus jogurtus, ja kārojas sviestmaizi, baltmaizes vietā izvēlies pilngraudu maizi.

Izmanto veselīgākas gatavošanas metodes

Veselīga uztura pamats ir pareizu gatavošanas metožu izvēle:

tvaicēšana, sautēšana, blanšēšana. Šīs metodes ļauj produktiem saglabāt vairāk vērtīgo vielu.

Kaitīgākais gatavošanas veids ir cepšana eļļā, jo gatavošanas laikā ēdiens zaudē teju visus vitamīnus un minerālvielas, kā arī šādi pagatavots ēdiens laika gaitā izraisa holesterīna līmeņa paaugstināšanos un nav labvēlīgs sirds un asinsvadu sistēmai.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu