Ēd pārdomāti: 10 produkti, kuriem jābūt tavā virtuvē

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Labākais un atbildīgākais, ko šobrīd varam darīt, ir pēc iespējas vairāk laika pavadīt mājās. Protams, ir arī jāēd, tāpēc ir vērtīgi apzināties, kuri ir tie produkti, kas sniegs labumu gan veselībai, gan saglabās skaistas auguma aprises.

Jā, tikai ēdiens vien mums nenodrošina labu veselību un skaistu augumu, tomēr fakts, ka tas ieņem ļoti būtisku lomu. Šobrīd, kad tiekam pakļauti biežākam stresam, ir svarīgi ēst veselīgi. Ar kartupeļiem un makaroniem būsi paēdis, bet nepieciešami citi produkti, lai būtu gan garšīgi, gan vērtīgi. Portāls “Good house” atklāj, kam jābūt tavā ledusskapī un virtuves plauktos.

Olas

Šis iecienītais brokastu produkts, kas sniedz ilgu sāta sajūtu, ir labs olbaltumvielu, D vitamīna un vērtīgā holesterīna avots.

Zivis

Ne tikai ekskluzīvās un dārgās zivis ir vērtīgas, arī lētās satur pietiekami daudz omega-3 taukskābju un vērtīgo olbaltumvielu, kas ne tikai sniedz sātu, bet arī uztur stabilu cukura līmeni asinīs.

Piena produkti

Ja tev nav laktozes nepanesamība, tad ledusskapī noteikti jāatrod vieta pienam, sieram, biezpienam un arī skābpiena produktiem. Svarīgi, lai tie nebūtu vājpiena produkti, jo to vērtība ir niecīga. Kvalitatīvi piena produkti novērsīs kalcija un D vitamīna deficītu un uzturēs labu zarnu trakta mikrofloru. Ja labprāt ēd jogurtus, izvēlies dabīgus jogurtus bez cukura un augļiem vai citām piedevām.

Pākšaugi

Pupas, zirņi, aunazirņi, lēcas – ideālā gadījumā šos pākšaugus vajadzētu iekļaut maltītēs katru dienu, lai nodrošinātu organismu ar veselīgajām šķiedrvielām, kuru deficīts ir teju katram pieaugušajam, augu olbaltumvielām, vitamīniem un minerālvielām. Bez iepriekš minētā pākšaugi ir ļoti sātīgi.

Āboli un bumbieri

Svaigi augļi ir būtiska veselīga uztura sastāvdaļa. Šobrīd vērtīgākie būs āboli un bumbieri, tie nav pārsātināti ar cukuru, ir ļoti pazīstami mūsu garšas kārpiņām un draudzīgi maciņam.

Svaigi dārzeņi

Cukini, kabači, baklažāni, redīsi, gurķi, tomāti un vēl virkne dārzeņu - tos var un vajag baudīt svaigus un katru dienu! Ideālā variantā kāds svaigs dārzenis ir jānobauda katrā ēdienreizē.

Žāvēti augļi un rieksti

Kad uzturies mājās, daudz strādā un nervozē, kārojas ar kaut ko panašķēties, parasti tie ir saldumi, lai nomierinātos un gūtu papildu enerģiju. Lai nebūtu jāaizraujas ar konfektēm un balto miltu izstrādājumiem, turi pie rokas žāvētus augļus un riekstus. Tie satur dabīgos cukurus, vitamīnus un šķiedrvielas.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu