Cik ilgi vari uzglabāt dažādas mērces un konservējumus?
Kečups nav mūžīgs

FOTO: Depositphotos

Atver ledusskapi un priekšā virkne dažādu pudelīšu un burciņu? Vai atceries, kad tās iegādājies un pirmo reizi atvēri? Cik ilgi dažādas mērces un marinējumus vari uzglabāt neatvērtus, atvērtus un ievietotus ledusskapī vai pieliekamajā, skaidro “Reader’s Digest”.

Vienalga, vai tā ir kečupa pudele, ko cel galdā īpašos piknikos, vai kāda eksotiska mērce, ko pēdējo reizi izmantoji pirms vairākiem mēnešiem, lai ar savām kulināra prasmēm pārsteigtu draugus, skaidrs ir viens - ledusskapī netrūkst pudelīšu un burciņu, kas aizņem labi daudz vietas.

Taisnība, ka visas šādas mērcītes ir ilgāk uzglabājamas nekā, piemēram, svaigi augļi, tomēr tāpat jāpievērš uzmanība derīguma termiņiem. Ja iepakojumi nav atvērti, šos ēdienu papildinājumus var uzglabāt mēnešiem ilgi pat ārpus ledusskapja.

Bārbekjū mērce:

- Neatvērta pieliekamajā: 12 mēneši

- Pēc atvēršanas ledusskapī: 4 mēneši

- Pēc atvēršanas pieliekamajā: 1 mēnesi

Kečups, čili mērce:

- Neatvērtas mērces pieliekamajā: 12 mēneši

- Pēc atvēršanas ledusskapī: 6 mēneši

- Pēc atvēršanas pieliekamajā: 1 mēnesi

Čatniji:

- Neatvērti pieliekamajā: 12 mēneši

- Pēc atvēršanas ledusskapī: 1-2 mēneši

Mārrutki:

- Neatvērti pieliekamajā: 12 mēneši

- Pēc atvēršanas ledusskapī: 3-4 mēneši

Majonēze:

- Neatvērts iepakojums pieliekamajā: 2-3 mēneši

- Pēc atvēršanas ledusskapī: 2 mēneši

Sinepes:

- Neatvērta burciņa pieliekamajā: 12 mēneši

- Pēc atvēršanas ledusskapī: 12 mēneši

- Pēc atvēršanas pieliekamajā: 1 mēnesi

Olīvas:

- Neatvērts iepakojums pieliekamajā: 12-18 mēneši

- Pēc atvēršanas ledusskapī: 2 nedēļas

Marinējumi:

- Neatvērtas burciņas pieliekamajā: 12 mēneši

- Pēc atvēršanas ledusskapī: 1-2 nedēļas

Uz augšu