10 produkti, par kuru derīguma termiņu nav jāuztraucas

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ļoti aktuāla tēma ir dzīve bez pārtikas produktu izmešanas. Ir lieliski apzināties, ka pastāv virkne produktu, kurus vari glabāt teju mūžīgi, ja vien ievēro dažus nosacījumus, skaidro "Reader's Digest".

Medus

Ne velti šo saldo gardumu mēdz dēvēt par šķidro zeltu. Tas ir ne vien gards un veselīgs, bet arī var tavā skapītī glabāties mūžīgi. Svarīgi gan ievērot divus nosacījumus – turi to noslēgtā traukā un, kad vēlies kādu karoti garduma, parūpējies, lai karote ir tīra un sausa.

Etiķis

Tas iepriecina, jo etiķis tiešām nav produkts, ko patērējam katru dienu un lielos apjomos. Sava skābuma dēļ etiķis ir pašsaglabājošs un to pat nav nepieciešams turēt aukstumā.

Atceries – glabā to bērniem nepieejamā vietā!

Kukurūzas un kartupeļu ciete

Viss noslēpums pareizā uzglabāšanā – kamēr tu to nepakļausi mitruma iedarbībai, varēsi glabāt, līdz izlietosi visu līdz pēdējam gramam. Pārber to noslēdzamā traukā un novieto sausā, vēsā vietā.

Sāls

Par šo šaubām nevajadzētu būt. Ne velti sāli izmanto kā konservantu, lai paildzinātu citu produktu mūžu. Glabā bez bēdas, bet atceries, arī sāli nevajadzētu pakļaut mitruma iedarbībai, lai tas nepaliek ciets un kunkuļains.

Kaltēti pākšaugi

Pupiņas, zirņi un lēcas, jā, arī konservētas tās turamas ilgi, tomēr sausos pākšaugus nevajag atstāt novārtā. Slēgtos traukos vari tos uzglabāt gadiem, tomēr der atcerēties, ka žāvētu pākšaugu pagatavošana aizņems ilgāku laiku. Pirms gatavošanas tie jāizmērcē.

Cukurs

Tāpat kā sāls, arī cukurs ir labs konservants citiem produktiem, tāpēc to vari glabāt bez bēdas. Tekstūra varētu mainīties, bet garša ne. Ja vasarā nopirki ievārījumu vārīšanai pārāk daudz, bez bēdas paciņu saturu vari lietot arī tagad.

Stiprais alkohols

“Nemirstīgi” šie dzērieni ir tikai tad, ja tiek glabāti tumšā un vēsā vietā neatvērti. Ja atskrūvēsi pudeli, laika gaitā tas zaudēs savas garšas īpašības un izgaros. Spirtotos dzērienus nelabvēlīgi ietekmēt var arī tieši saules stari un karstums.

Kvalitatīvs vaniļas ekstrakts

Šis produkts, kas daudz tiek izmantots desertu un kūku gatavošanā, tiek veidots, izmantojot stipro alkoholu, tāpēc tā derīguma termiņš ir mūžība. Bet svarīgi ir iegādāties tiešām kvalitatīvus ekstraktus, jo ne visi ražotāji ir godprātīgi un izmanto kvalitatīvu vaniļu un alkoholu. Protams, var sabojāt arī šo produktu, ja pats pieļausi citu vielu iekļūšanu pudelītē, garša var mainīties un atliks vien izmest.

Rīsi

Neatkarīgi no tā, vai nevārītus baltos rīsus uzglabāsi pieliekamajā, ledusskapī vai saldētavā, tie nekad nebūs jāizmet. Baltajiem, savvaļas, Arborio, jasmīnu un basmati rīsiem visiem ir nenoteikts glabāšanas laiks, ja tie ir brīvi no sārņiem. Izņēmums ir brūnie rīsi – tie satur lielāku eļļas daudzumu un glabāšana nevar būt tik ilga.

Sojas mērce

Sojas mērce ir vēl viens produkts, par kura derīguma termiņu nav jāuztraucas. Kad izcel no ledusskapja mērces pudeli, kas tur atradusies jau kādu laiku, tā nav jāizmet!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu