Tikko izvārīju, bet jau jāizlej: kāpēc tava zupa ātri sabojājas? (2)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Šajā laikā, kad drošības apsvērumu dēļ visa ģimene esam mājās, jādomā par kārtīgām maltītēm, neaizmirstot, ka der arī ietaupīt. Zupas ir izcila izvēle – garšīgi, veselīgi un pietiek ilgam laikam, ja vien ievēroji visus noteikumus un tā ātri nesabojājas.

Ir taču bijušas reizes, kad izvāri zupu, bet tā jau nākamajā dienā ir saskābusi. Kādi tam mēdz būt iemesli un kā no tiem izvairīties, skaidro portāls “Postimees”.

Slapjas karotes

Ja jau izvārītā zupā iemērc slapju karoti, skaidrs kā diena, zupa sabojāsies krietni ātrāk. Zupā viss ir bijis termiski apstrādāts, un pat dažas piles parasta ūdens ievērojami samazinās tās uzglabāšanas ilgumu. Šo faktu apstiprinās katra saimniece, kura zupas gatavo bieži.

Nepareiza uzglabāšana

Visi pagatavotie ēdieni, arī zupas, ir jāuzglabā ledusskapī. Ja zupa netiek laikus novietota aukstumā, tajā sāk vairoties baktērijas.  Laika gaitā to skaits palielinās, tieši tās provocē zupas saskābšanu.

Bojātas sastāvdaļas

Bieži vien pie vainas ir jau bojāti dārzeņi. Ne vienmēr tas ir ar aci saskatāms – dārzenis var nebūt vizuāli sācis, piemēram, pūt, bet process, iespējams, ir sācies un baktērijas jau vairojas. Šīs baktērijas būs atrodamas jau tikko vārītā zupā, un nevar cerēt, ka tā ilgstoši būs uzglabājama.

Svaigi zaļumi

Koši, aromātiski zaļumi, protams, ir izcila piedeva zupai, bet esi prātīgs. Sasmalcinātos garšaugus neber zupas katlā, jo tie paātrina zupas bojāšanos. Svaigo piedevu ber katrā porcijā.

Nepietiekami sāls

Veselīga uztura piekritēji nereti atsakās no sāls pavisam, bet, ja vāri zupu, tā nav laba ideja. Sāls ir dabīgs konservants, kas novērš baktēriju attīstību. Ja sāls nebūs pietiekami, zupa priekšlaicīgi sabojāsies.

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu