Pirms ķeries pie virtuves remonta: 5 kļūdas, ko vēlāk var nākties nožēlot (3)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Plāno virtuves remontu? Esi piesardzīgs izvēlēs un atceries, ka virtuvei jābūt ne vien vizuāli pievilcīgai, bet galvenokārt praktiskai. Kādas kļūdas mēdz nožēlot tie, kas remontē virtuves, atklāj portāls "Good house".

Īpaša vieta mikroviļņu krāsnij

Sākotnēji tā šķiet izcila ideja: speciāls plaukts augšējo skapīšu rindā mikroviļņu krāsnij – vizuāli glīti, krāsns neaizņem vietu uz letes. Tomēr apdomā – vai tādā augstumā nebūtu prātīgāk glabāt traukus, kuri ikdienā nepieciešami. Un vēl, aukstu šķīvi celt uz augšu ir viegli, bet iztēlojies: esi pielējis pilnu bļodiņu ar zupu, uzsildījis un tagad karstais trauks jāceļ no augstiem plauktiem lejā... Mikroviļņu krāsnij noteikti var atrast piemērotāku vietu.

Iekarināms plaukts trauku uzglabāšanai

Izskatās eleganti un kādreiz bija īsts modes trends, īpaši privātmājās, kurās virtuvē nav pārāk daudz vietas. Bet ir daudz trūkumu: ja saimniece nav gara auguma, stiepšanās pēc traukiem būs apgrūtinoša; jāņem vērā arī fakts, ka ne visas pannas un katli ir viegli. Iedomājies, kā būtu katru reizi cilāt čuguna pannu, – kārtīga trenažieru zāle! Vēl viens mīnuss: ne visus traukus bieži izmanto, tie ar laiku apaugs ar tauku kārtu, ko papildinās arī putekļi, un šos netīrumus it nemaz nav viegli nomazgāt.

Virtuves iekārta ar reljefu

Skapīši ar dažādu reljefu, dekoratīvajiem elementiem un stiklu – jā, skaisti un grezni, bet cik tas ir praktiski? Virtuve ir telpa, kura, lai kā negribētos, prasa milzīgu ieguldījumu tieši tīrīšanas darbos, jo ar tauku kārtiņu aplīp viss, un arī putekļi ir blakus, kaut kas izlīst, izbirst – taisnas virsmas būs daudz vieglāk uzkopt.

Keramikas un akmens masas izlietnes

Modīgi, dārgi un ir jau glīti. Bet vai virtuvē galvenais ir glīti? Kā ar praktisko pusi? Ja glāze izkritīs no rokas un atsitīsies pret šādu izlietnes materiālu, milzīga varbūtība, ka trauks tiks sabojāts. Bez tam, ja esi izvēlējies baltu izlietni, – jātīra, jātīra un vēlreiz jātīra, lai tā nemainītu krāsu un izskatītos labi. Tiesa, šobrīd ir iespējams iegādāties arī speciālus gumijas paklājiņus, kas mazinātu triecienu, nosedzot izlietnes apakšu, bet kāda tad jēga no tik šikas izlietnes, ja to aizklās šādi palīgrīki?

Krāsaina virtuves tehnika

Arvien vairāk ražotāju piedāvā virtuves tehniku dažādās krāsās, jo klasiski baltā ir apnikusi. Viss jau labi, bet esi uzmanīgs, jo ko darīsi, ja pieskaņosi virtuves remontu pie konkrētas krāsas ledusskapja, bet tad izdomāsi mainīt, piemēram, sienu krāsu? Pārdot iekārtas nebūs ekonomiski, īpaši, ja tās vēl labi kalpo.  Ja nevēlies baltu, laba izvēle ir metāliskie toņi, jo tie labi iekļaujas teju visos interjeros.

Komentāri (3)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu