9 produkti, kas negatīvi ietekmē ādas stāvokli (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Nevienam nav noslēpums, ka ir virkne faktoru, kas ietekmē mūsu ādas stāvokli. Par dažiem no tiem pat nenojaušam, skaidro portāls “Good house”.

Piemēram, ir milzīga saistība starp pārtiku, ko patērējam, un ādas veselību un izskatu. Ir produkti, kas veicina ātrāku ādas novecošanu, un arī tādi, kas sniedz pilnīgi pretēju efektu – saglabā to ilgāk jaunu.

Nereti aizmirstam, ka ar uzņemto pārtiku mums ir jārūpējas ne vien par sāta sajūtu, bet arī pietiekamu enerģijas daudzumu, vitamīniem un vērtīgu uzturvielu uzņemšanu. Tā vietā aizraujamies ar pārtikas produktiem, kas uzkrāj organismā toksīnus un traucē organisma pilnvērtīgai darbībai. Galvenais signāls, kas norāda, ka ar steigu jāpārskata ēdienkarte, – seja. Ja tā iegūst neveselīgu toni, paliek sausa un rodas izsitumi – ir jāsāk rīkoties.

Dietologi ir sastādījuši sarakstu ar produktiem, kas negatīvi ietekmē ādas stāvokli, Lūk, 10 paši kaitīgākie!

Alkohols atstāj dramatiskas iezīmes maigajā un jutīgajā sejas ādā. Pārmērīgs grādīgo dzērienu patēriņš dehidrē ādu. Rezultātā āda kļūst sausa, izskatās nogurusi un ļoti ātri veidojas grumbas. Paralēli šim kaitējumam alkohols no organisma izvada A vitamīnu, kas atbild par ādas šūnu atjaunošanos. Šā vitamīna trūkums var veicināt aknes, ekzēmu un psoriāzes attīstību.

Liels cukura patēriņš paātrina novecošanu, veicina ādas elastības samazināšanos. Lai āda būtu tvirta un starojoša, jāsamazina cukura daudzums, kā arī cukurotu produktu patēriņš.

Baltmaize un akne iet roku rokā. Šie ogļhidrāti neticamā ātrumā palielina cukura līmeni asinīs, kā rezultātā veidojas vielas, kas nosprosto poras.

Piens. Tas ir bīstams ar to, ka androgēni, kas ir piena sastāvā, veicina aktīvu sebuma sekrēciju un endokrīno dziedzeru darbību. Dietologi ir pierādījuši, ka melatonīna, progesterona un estrogēna (pienā esošās vielas) ietekme izraisa aizkaitināmību un depresiju. Kā arī pienā esošie hormoni provocē prostatas un krūts vēža rašanos.

Sāls izraisa pietūkumu un rada tik ļoti nepatīkamos tumšos lokus zem acīm. Audi uzbriest un seja sāk izskatīties nogurusi. Ja izvēlies jodēto sāli, riskē ar pūtīšu parādīšanos.

Kafija un melnā tēja. Ņem vērā, ka 2-3 tasītes dzērienu, kas satur kofeīnu, palielina kortizola līmeni asinīs. Šis stresa hormons negatīvi ietekmē ādas audus, paātrinot novecošanu, kavē ūdens uzņemšanu, tādējādi tā kļūst arī sausa.

Tauki tiek iedalīti divās grupās: vērtīgie un kaitīgie. Pirmie (omega-3 taukskābes) balansē ādas mitruma stāvokli un kavē grumbu, pietūkuma un aknes veidošanos. Otrie (transtauki) visu dara otrādi.

Rieksti ir ļoti veselīgi, jo satur virkni mikroelementu, kas nepieciešami optimālai organisma funkcionēšanai. Tomēr, ja ar riekstu ēšanu aizrausies, tu pakļauj sevi pinņu un pūtīšu veidošanās riskam.

Garšvielas. Pārāk pikanti ēdieni, jo īpaši, ja neesi pie tādiem radis, var veicināt izsitumu rašanos.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu