Seši produkti skaistam viduklim un plakanam vēderam

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Daži augļi, dārzeņi un pat ogļhidrātu produkti var kļūt par palīgu organismam, lai tas varētu aktīvāk dedzināt taukus un auguma aprises būtu tādas, kā tu vēlies, skaidro portāls “Good house”.

Tie tauki, kas uzkrājas viduklī, ir īpaši nevēlami, jo ar tiem ir visgrūtāk tikt galā. Vislabākais – nemaz nepieļaut to veidošanos. Iekļauj šos sešus produktus uzturā, lai tie dara savu darbiņu un tu vari lepoties ar skaistu augumu.

Auzu pārslas un rieksti

Labās šķiedrvielas ir galvenais palīgs veselīga metabolisma uzturēšanā, kā arī labai gremošanas trakta darbībai. Riekstiem, pākšaugiem, ogām un pilngraudiem vajadzētu uz tava galda būt vairāk un biežāk.

Kāpēc nesākt dienu ar auzu pārslu putru, kas papildināta ar riekstiem un ogām?

Banāni

Esi pārsteigts? Lai arī cukuroti, tie ir čempioni starp visiem augļiem, jo satur daudz kālija, kas savukārt palīdz no organisma šūnām izvadīt lieko šķidrumu. Par banāniem īpaši der atcerēties, ja esi kādā ēdienreizē aizrāvies ar ko izteikti sāļu.

Jogurti ar probiotikām

Viena porcija jogurta ar aktīvajām vielām (un, protams, bez cukura) var mēneša laikā samazināt tauku saturu ķermenī par 3 līdz 4%. Šādus rezultātus savā pētījumā ieguvuši zinātnieki no Manitobas universitātes Kanādā. Probiotikas palīdz uzturēt baktēriju līdzsvaru zarnās un veicina to darbību.

Gurķi

Šā dārzeņa lielākais bonuss ir lielais ūdens apjoms tā sastāvā un zemais kaloriju līmenis. Gurķi palīdz saglabāt šķidruma balansu, kas ir svarīgi, jo, ja tas tiek traucēts, tiek apgrūtināta vielmaiņa, kas noved pie svara pieauguma.

Sparģeļi

Pirmkārt, tikai vienā porcijā sparģeļu ir aptuveni 3 grami šķiedrvielu, kas ir pietiekoši, lai tu justu sātu vairākas stundas. Otrkārt, šie zaļie brīnumaugi satur aminoskābes, kas, līdzīgi kā banāni, izvada no ķermeņa lieko šķidrumu.

Piparmētras

Šo brīnišķīgo zaļumu pat nevajag ēst. Pētījumi ir pierādījuši, ka pietiek ar smaržu vien, lai samazinātu apetīti un izsalkumu. Baudot piparmētru tēju vai pievienojot to ēdienam, lai mazinātu gāzu veidošanos un diskomfortu gremošanas sistēmā.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu