Prom no acīm un ārā no mutes: kā mainīt vidi mājās, lai ēstu mazāk

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ir jau tā, ka roka bieži pati, pilnīgi neapzināti sniedzas pēc kā ēdama. Bet vai esi iedomājies, ka pats esi radījis mājās tādu vidi, kurā apkārt ir visādi kārdinātāji? Tas jālabo, ja, nometot biezos mēteļus, gribas tādas formas, kas pašam patiks. 

Aizvāc visus dekorus, kas saistīti ar ēdienu

Tā tikai varētu šķist, ka nelieli attēli ar ko ēdamu tevi nekā neietekmē. Un kā vēl ietekmē! Ēdiens gleznās, suvenīros, fotogrāfijās, zīmējumos uz aizkariem un tapetēm tev atgādina par ēšanu pat tad, ja tu par to apzināti neiedomājies. Agrāk vai vēlāk tev var sakāroties tā, uz ko nemitīgi skaties, bet, ja konkrētā ēdiena nebūs pie rokas, apēdīsi ko citu, lai mazinātu kāri, skaidro "Postimees".

Iegādājies jaunus traukus

Svarīga ir trauku krāsa. Esi ievērojis, kādos toņos visbiežāk ir trauki kafejnīcās un restorānos? Koši, siltos toņos vai balti. Kāpēc? Uz šādiem šķīvjiem ēdiens izskatās vēl pievilcīgāks un apetīti rosinošāks. Piemēram, zili šķīvji rada pretēju efektu. Ēdot no tādiem, tev gribēsies apēst mazāk. Sarkani trauki ātrāk rada sāta sajūtu, tāpēc tādi būs piemēroti trekniem gaļas ēdieniem.

Arī izmēram ir nozīme. Iegādājoties mazākus šķīvjus un bļodiņas, pat nepamanot tu ēdīsi veselīgāk, jo porcija saruks neapzinoties.

Parūpējies par ēdiena uzglabāšanas traukiem

Pārtikas uzglabāšana tam paredzētos traukos nebojā ne smaržu, nedz arī garšu. Šie trauki ir izcils risinājums tiem, kas sākuši cīņu ar kilogramiem. Lai neaizrautos ar ēšanu – sagatavo maltītes laicīgi, sadali pa kastītēm katrai ēdienreizei. Tādējādi tev būs ierobežota porcija un nevarēsi paņemt papildus no pannas.

Neizvēlies plastmasas traukus, jo tie satur ķīmiskas vielas, kas agrāk vai vēlāk var nonākt pārtikā. Izvēlies stiklu, bambusu.

Ievieto virtuvē spoguli

Ne tikai virtuvē, visās vietās, kurās tu bieži ēd. Ir pierādīts, ka, redzot sevi spogulī, cilvēks aizdomājas par savu porcijas lielumu un ēšanas manieri. Papildus tam, spogulis ļauj tev sevi motivēt.

Aizvāc šķīvjus ar uzkodām (pat ar veselīgajām)

Ja domā, ka, izvietojot visā mājā traukus ar augļiem un dārzeņiem, veiksmīgāk cīnīsies ar kilogramiem, tu kļūdies. Skatīšanās uz ēdienu provocē vēlmi to apēst,  un tā var gadīties apēst ļoti daudz. Arī rieksti un žāvēti augļi satur kalorijas, un ar tiem nevajadzētu nekontrolēti našķēties.

Izmanto aromātiskās sveces (izvēlies vaniļu)

Īpaši aktuāls šis padoms būs tiem, kuri mīl saldumus. Smarža palīdzēs apmānīt smadzenes, jo dos tām signālu, ka esi jau nobaudījis ko saldu.

Sveces ar kanēļa, šokolādes un citrusaugļu aromātu, tieši pretēji, radīs vēlmi pēc kā garšīga.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu