Ola ar bojātu čaumalu: ēst vai izmest? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Droši vien katrs no mums reiz ir atnesis mājās no veikala iepakojumu ar olām un pamanījis, ka kādai no tām ir bojāta čaumala, vai arī kādu sabojāt gadījies  pašam. Ko darīt: uzglabāt, lai vēlāk pagatavotu, vai uzreiz izmest?

Ir dažādas situācijas, un katrā no tām arī tālākā rīcība ir atšķirīga, skaidro portāls “Better homes & gardens”.

Ja olas čaumalu nejauši sabojāji pats, vari olu saglabāt, lai izlietotu vēlāk. Vienkārši ielej tās saturu kādā trauciņā ar vāku un uzglabā ledusskapī līdz pat četrām dienām.

Pilnīgi cits scenārijs, ja olu ar bojātu čaumalu esi atnesis jau no veikala, – nekādā gadījumā to nelieto uzturā. Nav zināms, cik ilgu laiku tā bijusi veikala plauktā.

Olas var arī saldēt, bet ir nianses, kas jāņem vērā: olu baltumus var saldēt un uzglabāt pat gadu, bet vienus pašus olu dzeltenumus saldēt nevar. Ja tev jāsaldē gan baltums, gan dzeltenums, tie ir jāsakuļ kopā, un tad var saldēt bez bēdu un uzglabāt slēgtā traukā arī gadu.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu