Veselība svarīgāka: pārtikas produkti, uz kuriem nevajadzētu taupīt (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Mēģināt ietaupīt ir cilvēka dabā. Arī dodoties uz veikalu iepirkties, domājam par to, lai rēķins pie kases nepārsniedz mūsu budžetu, bet ir produkti, uz kuriem ietaupīt nav vēlams, jo veselība pirmajā vietā, raksta portāls “Food in my room”.

Gaļa

Ja esi pieradis iegūt olbaltumvielas, ikdienā lietojot dzīvnieku izcelsmes produktus, neiemaini kvalitatīvu gaļu pret pusfabrikātiem, desām un cīsiņiem. Labumu tajos īsti neatradīsi, bet toties visas pieejamās piedevas un lielu apjomu sāls gan.

Ja liellopa gaļa vai cūkgaļa vienalga šķiet pārāk dārga, izvēlies vistu vai tītaru: šī gaļa ir barojoša, salīdzinoši lētāka un arī diētiskāka.

Arī subproduktus nevajadzētu aizmirst, to cenas ir ļoti patīkamas un, piemēram, liellopa aknas satur rekordlielu daudzumu dzelzs un B vitamīna.

Sezonas augļi un dārzeņi

Tie ir vērtīgi šķiedrvielu avoti, kā arī bagāti ar visiem iespējamiem vitamīniem un mikroelementiem. Ja ēdienkartē to nebūs pietiekoši, organisms par to ziņos. Tāpēc kartupeļiem, burkāniem, bietēm, kāpostiem, āboliem un citiem augļiem un dārzeņiem ir jāatrod vieta maltītēs.

Bet no aizjūru “viesiem”, piemēram, ananasiem un mango var arī atteikties.

Piens

Ļoti lēti piena produkti ir vēl viens iemesls bažām. Lai samazinātu izmaksas, ražotāji mēdz produktu atšķaidīt vai pievienot tam augu taukus. Protams, ne vienmēr cena ir faktors, kas nosaka kvalitāti, tomēr pavisam lētu produktu kvalitāte teju vienmēr ir apšaubāma.

Siers

Veikalu plauktos varam redzēt lērumu siera izstrādājumu: pēc izskata un garšas tas var būt kā īsts siers, bet cena būs ievērojami zemāka. Tomēr atšķirība nav tikai cenā. Siera izstrādājumi sastāv no taukiem, kas nav dzīvnieku izcelsmes: tie pakļauti kārtīgai apstrādei, tauki kļūst ķīmiski aktīvi un nokļūstot organismā, atstāj uz to negatīvu ietekmi. Veselības labad labāk iegādāties retāk, bet patiesi kvalitatīvu sieru.

Olīveļļa

Lai pagatavotu kvalitatīvu litru labas olīveļļas, nepieciešami aptuveni 5 kg olīvu. Ja cena šķiet pārāk vilinoša, ir risks, ka ražotājs ir bijis negodprātīgs un olīveļļai pievienotas lētas augu eļļas. Šāda eļļa ne tikai zaudē savu dabīgo garšu, bet arī tās vērtība ir krietni mazāka. Bieži nekvalitatīvāku preci pārdod arī plastmasas iepakojumos, kas ļauj samazināt cenu, bet nogalina visas eļļas vērtīgās īpašības.

Saldumi

Kārumus nevar nosaukt par ikdienā nepieciešamiem, tomēr no tiem atteikties ne visiem ir pa spēkam. Ja tu savu dienu nevari iztēloties bez saldumiem, tad uz tiem ekonomēt nevajag.

Visi lētie labumi ir hidrogenētu tauku, aromatizētāju un mākslīgo krāsvielu un citu organismam nevēlamu vielu bumba. Aptaukošanās, alerģijas – tā ir tikai maza daļa, ko var izraisīt šādi našķi.

Lasi saldumu sastāvu, tiem jāsastāv no dabīgiem produktiem, tātad īsta sviesta, dabīgiem augļiem, bez mākslīgām krāsvielām, un cena noteikti nebūs zema.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu