Kēksiņi ar slieku pulveri – vai būtu gatavs tos nobaudīt? (4)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Zinātniece Ilga Gedrovica savā ikdienā pēta latviešiem gan ierastus, gan pavisam neierastus ēdienu papildinājumus, piemēram, sliekas. Kas slieku pulverī vērtīgs un vai to varam jau kur nobaudīt? 

Pētniece veikusi vairākus testus par slieku pievienošanu uzturā. Lai slieku pulveris būtu gatavs lietošanai pie pārtikas, tiek pētīta slieku augšanas vide, tās tiek atbilstoši pārstrādātas un tad kaltētas, lai vēlāk iegūtu pulveri, skaidro raidījums «Bez tabu».

Slieku pulveris satur tik daudz olbaltumvielu, ka to oficiāli atbilstoši Latvijas Republikas likumu regulējumam varētu dēvēt par olbaltumvielām bagātu produktu.

Vairāki zinātnieces pētījumi apliecina, ka vislabāk šāds pulveris sader ar maizi, kēksiem un citiem miltu produktiem. Galvenais ieguvums - palielināta uzturvērtība.

Pētniece brīdina: rakt sliekas no sava dārziņa un izmantot uzturā nav droši!

Tiesa gan – veikalu plauktos šādi produkti vēl nav pieejami, tomēr par to notiek plašas diskusijas visā Eiropā.

Komentāri (4)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu